Muškarac s dugom kosom i naočalama
Styling kose | Muškarci

Ove frizure pomažu muškarcima skriti zaliske

Čak i mladići mogu imati zaliske, no uz odgovarajuću frizuru, njih je lako skriti. Donosimo savjete o tome kako učiniti da zalisci nestanu

Zalisci se polako pojavljuju i sve više otkrivaju vaše čelo i sljepoočnice. No to nije razlog za očajavanje. Postoje moderne i trendi frizure za muškarce koji posve skrivaju zaliske. Najbolje kod tih frizura na našem popisu: postoji jedna za svaku dužinu kose i koja pristaje svakom ukusu. Vi odlučite želite li ekstra kratku kosu ili trendi mušku punđu. Zahvaljujući tim i drugim frizurama, vaši su zalisci stvar prošlosti.

Kosa počešljana na stranu prekriva zalizak

U ranim fazama, zalizak se može skriti češljanjem kose na jednu stranu. Razgovarajte sa svojim frizerom i neka vas pošiša na frizuru koja će se moći počešljati na stranu. Kod oblikovanja kose, prebacite kosu na jednu stranu, prekrijete zalizak kod čela i jednu sljepoočicu, tako da je druga strana jedva primjetna. Češljem napravite uredan razdjeljak. Učvrstite frizuru s malo voska ili pomade. Ta je frizura savršena za modernog dendija. Hipsteri je nose s bradom. Prednost: ova frizura izgleda posebno uredno – i gospoda je dobro nose!

Duge šiške skrivaju zaliske

Muškarac s dugim šiškama

Duge šiške fora su način da se skrije zalizak.

Ako još imate gustu kosu, možete je pustiti i neka vam frizer napravi šiške. Muškarci s ravnom kosom mogu ošišati šiške i nositi ih počešljane na čelo. Kovrčava kosa sjajno izgleda s postepenim undercutom s mekim prijelazom. Muškarci s visokim čelom i zaliscima trebali bi isprobati šiške koje postaju uže prema sredini. Nagnite se naprijed kad ih oblikujete, tako da vam padnu na lice. Puder za volumen čini da kosa izgleda gušće, a vosak s mat efektom daje frizuri teksturu. S druge strane, s proizvodima za sjaj kosa izgleda tanje i rjeđe.

Duga kosa dobro skriva zaliske

Frizure s dužim pramenovima, poput postepene ili surferske frizure, efektno skrivaju zaliske. Postepeno ošišana kosa igra se s različitim dužinama i stvara iluziju punoće. Suhi šampon ili puder za volumen stvara mat efekt i unosi volumen. Kosa do brade ili ramena, surferski stil, s razdjeljkom na stranu automatski prekriva barem jednu stranu i zalizak. Savjet za oblikovanje: za ove frizure koristite mat pastu ili lak za kosu te naglasite pojedine pramenove prstima, ali nemojte pretjerati s nanošenjem ijednog proizvoda.

Zategnuta muška punđa odvlači pozornost od zaliska

Začešljajte dugu kosu u zategnutu mušku punđu. Zalisci neće nestati, nego će otvoriti lice i privući svu pozornost na njega. Pustite bradu i nitko neće ni primijetiti vaše zaliske. Kako bi muška punđa bila efektna, trebali biste imati relativno gustu kosu. Ako je vaša kosa tanka ili se prorjeđuje, odaberite drugu frizuru. Za zaglađeni izgled nanesite vosak na kosu i, ako je potrebno, počešljajte je češljem.

Jako kratka frizura s nježnim prijelazom prema zalisku

Muškarac sa zaliskom i jako kratkom kosom

Prijelaz između kratke kose i zaliska gotovo je neprimjetan ako imate jako kratku kosu.

Jako kratka kosa posljednje je rješenje za velike zaliske. Moderna, trendi frizura savršen je način da ublažite udarac ćelavih dijelova na glavi. Prijelaz između super kratke kose i područja bez kose postepen je, jer je za ovu frizuru kosa tako kratko ošišana da se vidi tjeme. Drugi plus: nema oblikovanja frizure. Međutim, jako kratku frizuru treba održavati na minimalnoj dužini. To možete lako činiti i sami kod kuće, ali otiđite kod frizera ako imate neravno tjeme.