flower-crown
Styling kose | Ljeto

Cvjetni vijenac u kosi

Ljetne mladenke, festivalske vile i praznične hipijevke pretvaraju svoju kosu u razigrana cvjetna polja. Najljepši ukrasi prirode ne samo da su očaravajući u poljima i vazama, oni i našu kosu čine prekrasnom. Izrađeni od delikatnih pupoljaka ili raskošnih cvjetova – cvjetni vijenci unose savršenstvo u gotovo svaku frizuru! Donosimo vam ideje za frizure

Ruže su crvene, ljubice su ljubičaste… I jedino što vam možemo reći: s cvijećem ste na dobitku! No ne mislimo na cvijeće u vazi ili cvjetni uzorak na odjeći, nego na glavi. Dosta priče, prijeđimo na stvar: ivančica, gerber i drugi cvjetovi uljepšavaju našu kosu. Šareno cvijeće kao dodatak u kosi osvježava frizuru. Budući da se volimo pokazivati u punom sjaju, najbolji način da ukrasimo naše glave jest cvjetni vijenac! Kako se nosi? Od raspuštene hipi frizure do mirisne pletene frizure – dobijte najveće komplimente s tim frizurama.

Posjetite našu galeriju kako biste vidjeli s kojim frizurama možete procvjetati:

Cvat: Frizure s cvjetnim vijencem

Učinite to sami: Izradite cvjetni vijenac

Ne morate otići k cvjećaru kako biste imali cvjetove iz svojih snova. Otkrivamo jednostavan način izrade vlastitog cvjetnog vijenca. Sigurno će imati učinka i bez sposobnosti za uzgoj cvijeća!

Potrebno vam je: žica, zelena ljepljiva traka, škarice za žicu, dodaci poput šlajera ili grančica te vaše omiljeno cvijeće. Prirodno ili umjetno? Odaberite platnene cvjetove koji izgledaju kao pravi ako želite da vijenac potraje.

  • 1. korak: Omotajte žicu oko glave kako biste izmjerili točnu dužinu. Odrežite žicu škaricama i povežite krajeve u čvor.

  • 2. korak: Omotajte zelenu ljepljivu traku oko žice. Tako ljepše izgleda, ali i udobnija je za nositi.

  • 3. korak: Za pričvršćivanje cvjetova za vijenac, odrežite još jedan komad žice koji bi trebao biti duži od prve žice.

  • 4. korak: Sad dolaze cvjetovi. Dužina od 6 cm je idealna. Jednostavno položite prvi cvijet uz vijenac i dodajte malo zelenih listova. Omotajte žicu oko njih i pričvrstite za vijenac. Ponovite taj korak s drugim cvjetovima dok vijenac ne bude gotov. Na kraju odrežite višak žice.

Još jedan savjet: Ako ne želite da vijenac bude previše cvjetni, stavite cvjetove samo na pola vijenca i omotajte lijepu, šarenu vrpcu oko ostatka žice. Usput: stari obruč za kosu također može poslužiti kao baza za cvjetni aranžman. Želite još veći efekt divljenja? Poprskajte cvjetove lakom za kosu i posipajte ih sjajnim prahom.