Žena s dugom, plavom kosom, nosi cvjetni vijenac i bluzu s cvjetnim uzorkom
Styling kose | Ljeto

Cvijeće u vašoj kosi: Kako ga uklopiti u frizuru

Cvijeće u kosi istaknuti je element frizure. Nije samo sjajan detalj za frizure mladenki, nego i za moderne frizure na glazbenim festivalima i ljetnim zabavama svih vrsta

Kako nositi cvijeće u kosi

Cvijeće kao ukras u kosi nešto je zaista posebno – bilo da je riječ o cvjetnom vijencu ili jednom cvijetu. Cvijeće u kosi stvara razigran, romantičan i prekrasno ženstven izgled. Evo samo nekoliko mogućnosti kako odabrati cvijeće koje želite nositi u svojoj kosi:

 

  • Jedan cvijet suptilniji je od vijenca te unosi boju u frizuru. Sjajan je za tanku ili kratku kosu.
  • Raskošan cvjetni vijenac izgleda prekrasno u gustoj ili dugoj kosi.
  • Spojite boju i stil cvijeća s odjećom kako biste uskladili svoj izgled. S monokromatskom odjećom, ljepota i boja cvijeća je puno naglašenija. Za ultra romantičan izgled, uskladite ton cvijeća sa cvjetnom haljinom.
  • Odaberite cvijet prema svojoj frizuri. Šlajer je, primjerice, savršen u razigranoj, romantično ispletenoj frizuri, dok orhideje ili ljiljani naglašavaju elegantnost šinjona. Pitajte svog frizera za savjet!

Prilike za nošenje cvijeća u kosi

Pozadina žene s labavo podignutom kosom, ukrašena cvjetnim vijencem

Sve više mladenki odabire romantičan cvijet umjesto klasičnog vela.

Cvjetni vijenci su predivni bilo da ih nosite na ljetnu zabavu, dječji rođendan ili glazbeni festival. Primjerice, u modernim hipi frizurama za Coachellu, Glastonbury ili Lollapaloozu. Cvjetni vijenac također je prigodan dodatak za romantična vjenčanja. Sve više mladenki ukrašava svoju kosu cvjetnim vijencem umjesto velom. No ne samo mladenka, nego i djeveruše i naravno djevojke s košaricama revera, mogu ukrasiti svoju kosu cvijećem. Savjet: željeli biste da je vaša cvjetna frizura nježnija? Tada umetnite jedan cvijet u kosu. Ta je frizura savršena za romantičan spoj, roštilj ili večer uz jezero s prijateljima.

Koji cvjetovi najbolje izgledaju kao ukrasi za kosu?

Cvijeće je pričvršćeno u kosi ukosnicama ili kopčama. Mladenke donose cvijeće frizeru da ga uskladi s frizurom i učvrsti kako bi trajalo cijeli dan.

Kao prvo, odlučite želite li pravo cvijeće u kosi ili umjetno. Ako se odlučite za pravo cvijeće, tada trebate poduzeti neke korake kako bi duže bilo svježe. Sprej za kosu ili lak za kosu mogu u tome pomoći. Savjet: sprej za sjaj ili sa šljokicama stvaraju poseban efekt. A što se tiče vrste cvijeta koji biste trebali nositi – to pak ovisi o tome koji je vaš omiljeni cvijet? Izbor je golem! Ruže su romantične, ali mogu biti prenaglašene za vašu frizuru, ovisno o vašem tipu kose. Za oblikovanje cvjetnog vijenca, idealno je svježe odrezano cvijeće s malim cvjetovima. Šlajer, frezija i lavanda, plumerija, morska lavanda ili žućica; spojite ih s većim cvjetovima za prekrasan vijenac. Usto, potražite cvijeće koje ne treba previše vode da bi ostalo svježe, poput ruže multiflore ili bouvardije. Raznolikom spoju šarenog cvijeća dodajte raskošno zelenilo poput šimšira ili čak grančica srebrnog eukaliptusa za još elegantniji izgled.

Kako dodati cvijeće u frizuru

Mnogo je platnenih cvjetnih ukrasa na tržištu s kopčom ili gumicom. No možete pričvrstiti kopču na pozadinu bilo kojeg cvijeta od tkanine pištoljem za lijepljenje. Ako želite imati pravi cvijet u kosi, skratite stabljiku cvijeta na dva do pet centimetara. Ukosnicom učvrstite cvijet u kosi. Kako biste bili sigurni da neće ispasti, pričvrstite ga još kojom ukosnicom.

Cvjetni ukrasi najbolje pristaju uz ove frizure

Žena s dugom smeđom kosom ukrašenom cvjetnim vijencem u boho stilu

Dodajte cvijeće u raspuštenu, nezaglađenu kosu za boemski izgled

Cvjetni vijenac izgleda prekrasno u prirodno raspuštenoj kosi ili u romantično ispletenoj frizuri poput pletenog vijenca. U trendi, boho-stilovima, cvjetni vijenac je obavezan. Morske kovrče ili kovrče sirene označavaju ljeto, sunce i more – a cvijet u vašoj kosi čini frizuru još ljetnijom. Samo dodajte malo spreja za teksturu i umetnite jedan tropski cvijet, učvrstite ga ukosnicom iza jednog uha. Pojedini cvjetovi također su sjajan dodatak trenutačno modernim frizurama. Što kažete na kratki bob ukrašen cvijećem. Kopča s cvjetnim uzorkom sjajna je alternativa za tanku ili kratku kosu. A dodavanje cvijeća u punđu super je lako, samo ukosnicama učvrstite svaki cvijet u svoju frizuru.

Otkrijte: Ljeto