Plava kratka kosa
Styling kose | Kratka kosa

Vaš opširan vodič: Kratke frizure za žene

Kratke frizure za žene popularnije su nego ikad prije. No koliko kratko biste trebali ošišati svoju kosu? Bi li frizura trebala biti postepena? I kakvo oblikovanje možete očekivati? Donosimo najljepše kratke frizure za žene. Nadahnite se kratkokosim zvijezdama u našoj galeriji!

Potrebna je hrabrost da se ošišate na kratko – ovisno o vašoj dužini kose – jer to uvijek donosi potpunu promjenu izgleda. Kratke su frizure trenutačno moderne, tako da vrijedi razmisliti o šišanju. Koje prekrasne kratke frizure postoje? U našoj galeriji otkrivamo vam najprivlačnije kratke frizure.

Oblikovanje kratke frizure

Upamtite ovo prije šišanja: kratka kosa često izgleda kao da se jednostavno održava, no mora se svakodnevno oblikovati. Dan loše frizure? Skupljanje kose u punđu više nije mogućnost. No vrijedi se potruditi – a ako je kosa dobro ošišana, trebala bi se dati lako oblikovati. Savjet: kako bi kratka frizura bila brza i laka za oblikovanje, kosa mora biti precizno ošišana. Redovito osvježavanje (šišanje svakih četiri do šest tjedana) obavezno je.

Neka zlatna pravila za svaku kratku frizuru: nakon pranja, uvijek nanesite zaštitu od topline uređaja za kosu. Proizvodi za teksturu daju kosi podatnost i čvrstinu. Savjet: koristite male količine voska ili gela, inače bi kosa mogla izgledati kruto. Još bolje: držite se količine lješnjaka proizvoda za prirodan izgled kose.

Koja mi kratka frizura pristaje?

Kod odabira frizure, provjerite svoj oblik lica. Imate li ovalno, srcoliko, okruglo ili četvrtasto lice? Žene s ovalnim licima mogu nositi gotovo svaku kratku frizuru, dok drugi oblici lica trebaju paziti na to da im frizura najbolje istakne ljepote lica.

Kako bi okruglo lice izgledalo uže, potražite frizure koje uokviruju i produžuju lice: primjerice, kratka frizura s paperjastim šiškama i stanjenom dužinom kosom. Postepene šiške na stranu pristajat će širokim i okruglim licima. Važno je da šiške padaju nježno, dajući ravnotežu relativno snažnim, širokim crtama lica. Srcolikim licima pristaju kratke frizure s puno volumena na vrhu glave. Time se dobiva iluzija šire brade, što unosi sklad u lice i kosu.

Galerija: Lijepe kratke frizure za žene