Žena s kratkom kosom i sunčanim naočalama
Styling kose | Kratka kosa

Najmodernije kratke frizure ove sezone

Mi volimo kratke frizure! Razmišljate o promjeni? Sad je pravo vrijeme! Kratke frizure trenutačno su vrlo popularne. Donosimo vam naših pet favorita i otkrivamo kome pristaje koja frizura

Spremni ste za promjenu? Tada je vrijeme za novu frizuru. Trenutačno su najpopularnije kratke frizure. Dugokose žene osobito se teško rastaju od svoje duge kose. No vjerujte nam, vrijedi toga! Kratka kosa je samopouzdana, moderna i elegantna. Najbitnije je da frizura pristaje vašoj osobnosti, tipu kose i obliku glave.
Niže donosimo naših pet najomiljenijih kratkih frizura. Koja je vaš favorit?

Naših pet najboljih kratkih frizura ove sezone

1) Undercut

Ova moderna kratka frizura savršena je za one kojima ne smeta što privlače pozornost. Ova je frizura najdramatičnija kad je kosa sa strana obrijana na milimetar. Kosa na vrhu glave je duža i može se oblikovati kako god želite. Najbolje će izgledati s puno volumena kod korijena. Umasirajte malo praha za volumen kod korijena kose i začešljajte kosu. Savjet: ova kratka frizura također sjajno pristaje ženama s prirodno kovrčavom ili valovitom kosom. Nakon pranja, nanesite na kosu pjene za kovrčanje i posušite difuzorom. Voskom za kosu definirajte pojedine pramenove. Što je frizura razuzdanija, to je privlačnija.

2) Kratko i kovrčavo

Ovo je stari mit koji treba raskrinkati: žene s kovrčavom kosom ne mogu imati kratku kosu. To nije istina! Razuzdana, prirodna frizura pravi je trend. Kod kratke frizure za kovrčave djevojke sjajno je što vaše kovrče mogu izgledati još bolje nego kad su duge jer nisu tako teške. Savjet: pitajte svog frizera za savjet o tome koja bi vam frizura pristajala, tada će oblikovanje frizure biti lako. Nakon pranja, nanesite na kosu malo pjene ili balzama za kovrče, ugnječite za teksturu dok je sušite sušilom (ili je pustite da se osuši na zraku!) – gotovo!

3) Kratki bob

Ova profinjena frizura pristaje ženama s minimalističkim stilom. Kratki je bob precizna frizura s jasnim konturama. Kosa treba imati punoću da bi lijepo padala. Osobito popularno: kratki bob u svijetloj platinasto-plavoj ili metalik nijansama poput bakrene crvene. Šiške mogu biti iste dužine kao ostala kosa ili kraće – isprobajte mikro-šiške!

4) Pixie

Pixie je pravi klasik među kratkim frizurama. Postoji niz varijanta pa se može prilagoditi različitim tipovima kose. Imate tanku kosu? Ova je frizura savršena za vas! Trenutačno najmodernije pixie frizure ošišane su postepeno na vrhu i oblikovane nezaglađeno. Savjet: upotrijebite matirani gel ili vosak za oblikovanje moderne frizure.

5) Vrlo kratka kosa

Spremni za ekstremnu promjenu? Onda je vrlo kratka kosa prava frizura za vas. Obično se šiša na dužinu od par centimetara. Želite biti još ekstravagantniji? Obojite je! Isprobajte ultra moderne pastelne nijanse ljubičaste ili ružičaste.