quick-check-would-i-look-good-with-long-hair
Styling kose | Kratka kosa

Brza provjera: Pristaje li mi kratka kosa?

Šišati se ili ne – prije nego što škare frizera donesu presudu, jednostavna formula omogućuje vam da doznate bi li vam pristajala kratka kosa. „Pravilo ravnala“ pouzdano izračunava rezultat. Kako se primjenjuje taj zanimljiv princip? Sve što trebate jest izmjeriti

Ošišali biste se na kratko? Svaka se žena to pita barem jednom u životu: ošišati dugu kosu ili ne. Trendi clavi-frizura, moćna pixie ili valoviti bob – isprobajte nešto kratko i novo. No što vam jamči da će vam ta frizura pristajati kad se ošišate? Tada je prekasno. Nitko ne želi čuti: „Brzo će narasti.“ Zapravo, treba vremena da kosa i frizura ponovno izgledaju dobro. Da vam je barem netko na vrijeme rekao: „Kratka kosa vam ne pristaje.“

Brza provjera: Pravilo ravnala

Vrijeme dvojbe je prošlo! „Pravilo ravnala“ je formula kojom brzo možete doznati pristaje li vam kratka kosa. Sve što trebate jest izmjeriti i izračunati. Komplicirano? Nije, zapravo je vrlo jednostavno. Sve što trebate jest ravnalo (ili mjernu vrpcu) i olovku. Ideja tog pravila: kut čeljusne kosti odlučuje tko privlačnije izgleda s kraćom ili dužom kosom. Mjera koju trebate upamtiti: 5,5 centimetara. No prvo trebate izmjeriti:

Olovkom i ravnalom možete u trenu doznati pristaje li vam kratka kosa

Kako se pravilo primjenjuje:

Kako biste doznali pristaje li kratka kosa vašem licu, jednostavno izmjerite udaljenost između uha i brade. Kako biste to učinili, držite olovku vodoravno ispod brade i položite ravnalo okomito ispod uha.

Točka gdje se olovka i ravnalo spajaju otkriva tajnu: ako je udaljenost između uha i vrha brade manja od 5,5 centimetara, možete odmah otići frizeru i bez straha se ošišati nakratko. Ako je mjera veća od 5,5 centimetara, više vam pristaje duga kosa.

Pravilo ravnala: Zaključak

Hoćete li se držati mjere ili ne, to ovisi o vama. Ako je mjera manja od 5,5 centimetara (= ošišajte se na kratko), ali više vam se sviđa vaša duga kosa – onda se nemojte šišati.

Ako vam je kratka kosa ljepša, praktičnija i pristaje vam bez obzira na to što kaže pravilo ravnala – i to je sasvim u redu!

Iznimke potvrđuju pravilo, i iskreno: ništa vas ne čini ljepšom i samopouzdanijom od toga da se vi osjećate ugodno u svojoj koži.