curls-style-advice
Styling kose | Kovrče

Savjetovanje za žene s kovrčavom kosom

Kovrče često imaju svoju volju. Oblikovanje frizure koja najbolje pristaje vašem osobnom stilu može biti pravi izazov. Naše savjetovanje donosi vam arsenal primjera frizura i styling savjeta.

Zamišljamo ženstvenu i bezbrižnu kovrčavu kosu – a u stvarnosti svakodnevno vodimo bitku s nepodatnom kosom. Može biti pravi izazov da svoju kovrčavu kosu oblikujete prema svojoj osobnosti i styling navikama. Naravno, vaše kovrče također moraju izgledati prirodno. U svakom ćemo savjetovanju iznijeti mišljenje o frizurama koje mogu uljepšati ili nagrditi izgled.

Savjetovanje za male ili velike kovrče

U našem savjetovanju odvojeno govorimo o manjim i velikim kovrčama jer svaka struktura kose traži posebna styling pravila. Male kovrče često se stisnu i stvaraju golem volumen, dok veće kovrče mogu katkad postati beživotne. Razmislite o kratkoj ili značajno postepenoj frizuri ako imate sitne i čvrste kovrče. Postepene frizure smanjuju volumen. Kosa dužine brade osobito je prikladna za velike kovrče. Duga kosa s velikim kovrčama trebala bi biti lagano postepeno ošišana kako bi se naglasila prirodna savitljivost kovrči.

Opće savjetovanje o oblikovanju

Kod odabira frizure u obzir morate uzeti i svoj životni stil. Biste li radije da ne morate provoditi previše vremena pred zrcalom oblikujući frizuru? Perete li često kosu šamponom? U tom je slučaju za vas idealna jednostavna sportska frizura. Klasične frizure prikladne su za žene koje žele unositi manje truda u praktičnu frizuru, ali žele izgledati elegantno. Isprobavanje profinjenih frizura zabavno je svakome tko uživa u oblikovanju kose.

Frizure u galeriji ilustriraju naša savjetovanja.

Savjetovanje za frizure za male ili velike kovrče

Savjeti za oblikovanje gore prikazanih frizura:

  • Pustite da se kovrče osuše na zraku što češće moguće. Proizvodi koji se ne ispiru sprječavaju kuštravost i daju kovrčama teksturu. Nanesite malu količinu styling proizvoda na kosu prije omotavanja svakog pramena kovrči oko prsta. Pazite da se vrhovi ne rašire kao stari kist. Ako vam se to dogodi, zavrnite vrhove tih pramenova i omotajte ih ponovno oko prsta.
  • U našem savjetovanju pokazali smo vam i frizure kod kojih morate ravnati kovrče. Za oblikovanje tih frizura trebat ćete si uzeti više vremena. Kovrče, a osobito čvrste prirodne kovrče, otporne su na ravnanje i oblikovanje. Nakon pranja kose šamponom, nježno je pritisnite ručnikom. Nemojte trljati kosu da se osuši kako se ne bi zapetljala. Zatim posušite mokru kosu (ne prosušenu ručnikom) dok je ravnate. Uređaj za ravnanje kose koristite tek kad kosa bude posve suha, a ne dok je još vlažna.
  • Razdjeljak ne mora biti precizan. Izgledat će neobično uz kovrčavu kosu.
  • Kovrčama često nedostaje prirodnog sjaja jer je kovrčava kosa uglavnom suha, a kutikule kovrča odražavaju manje svjetla od ravne kose. Bogati proizvodi za njegu kose za kovrče rješavaju taj problem, uz uporabu laka za sjaj.

Link do Savjetovanja za kovrčave kose

Više frizura za žene s kovrčama >> glamourmagazine.co.uk