Žena s valovitom kosom
Styling kose | Kovrče

Ravnu kosu pretvorite u svakodnevne kovrče

Uz nekoliko jednostavnih trikova, lako je oblikovati kovrčavu frizuru za svaki dan. Čak ne morate ustati puno ranije. Doista? Da – naši savjeti to dokazuju

S uvijačima ili uređajem za ravnanje kose, svatko može napraviti savršene kovrče, čak ako je vaša kose prirodno ravna, a ne kovrčava. Rezultat je vrijedan truda, čak i ako morate uračunati dodatno vrijeme za oblikovanje. Nije ih problem oblikovati za posebne prilike, ali većina žena voli minimalan trud oko svakodnevne frizure. Jutra obično ne dopuštaju složeno oblikovanje. Kovrčava kosa s minimalnim trudom? To nije problem uz ove jednostavne trikove.

4 vrhunska savjeta: Kovrče u trenu za zaposlenu ženu

Žena s valovitom kosom i majicom

S kovrčama ravna kosa dobije puno volumena – srećom, uz ove savjete možete imati kovrče svaki dan.

Žena s valovitom kosom i majicom

Pletenje

Operite kosu šamponom i regeneratorom večer prije, nanesite pjene u količini lješnjaka na kosu i pustite da se malo osuši. Ispletite nekoliko pletenica i svežite krajeve gumicama. Posušite kosu sušilom sa slabom jačinom puhanja dok pletenice ne budu gotovo suhe. Iduće jutro raspletite pletenice i raskuštrajte ih te zatim nanesite balzam za teksturu. Lakom za kosu učvrstite frizuru. Jednostavne kovrče: gotovo!

Napravite punđu

Žena s kosom u punđi

Također možete napraviti kovrče uvijanjem kose u punđu na vrhu glave prije spavanja.

Za oblikovanje morskih kovrča: operite kosu navečer, poprskajte sprejem za teksturu i posušite kosu da bude gotovo suha. Napravite razdjeljak po sredini glave i razdvojite kosu na dva dijela. Uvijte svaki dio i napravite punđu. Ili možete svu kosu svezati u jednu punđu. Ujutro raspustite punđu, prstima ugnječite kovrče od korijena, oblikujte i učvrstite lakom za kosu.

Uporaba uređaja za kovrčanje kose

Dugu je kosu relativno lako pretvoriti u ležerno kovrčavu uz pomoć uređaja za kovrčanje kose. Prvo poprskajte kosu zaštitom od topline, zatim uvijte pramen po pramen oko uređaja. Svaki pramen držite uvijenim pet sekundi. Za prirodan izgled, vrlo pažljivo počešljajte kosu. Za ekstra učvršćivanje, nanesite gel za sjaj.

Uvijanje

Žena s oblikovanim kovrčama

Uhvaćena na ulicama Pariza: francuski bob s prirodnim kovrčama.

Kad imate kratku kosu, teško je koristiti uređaj za kovrčanje kose, isplesti kosu ili je uviti u punđu. No to ne znači da ne možete napraviti kovrče: uvijajte pojedine pramenove kose nakon pranja i učvrstite ih ukosnicama – sad imate „Bantu“ punđice. Posušite ih sušilom ili na zraku prije nego što ih raspustite. Nježno ugnječite kosu i oblikujte željenu frizuru te je učvrstite lakom za kosu ili voskom.