hair-gel
Styling kose | Gel za kosu

Gel za kosu i drugi styling proizvodi – bit će reda

Svoj veliki povratak trenutačno doživljavaju gel, vosak za kosu i pomada. Modeli ih koriste na revijama. Ovdje ćete naći bitne informacije o tim styling proizvodima te najljepše frizure za osvježenje svoje kose.

Chloein klasičan izgled
© Getty Images

Gel, razdjeljak na stranu i niski rep opisuju elegantan klasičan izgled dizajnerice Chloe

Ne pretjerujte s istiskivanjem proizvoda za kosu iz bočica, pravilo je: manje je više. Uvijek možete dodati još, no ako ste nanijeli previše proizvoda, možete samo očekivati kosu kao da ste na plaži ili da je pretjerano masna, a jedino što tada možete jest ponovno oprati kosu. Mnogo je vrsta gelova i voskova za kosu. Morate eksperimentirati i pronaći proizvod koji će odgovarati vašoj kosi. Neki gelovi omogućuju mokar izgled, dok uporabom drugih možete odmah napraviti jež-frizuru. Gelovi mogu dati vašoj kosi sjaj ili stvoriti matiran izgled. Obavezno pročitajte informacije o gelu na njegovu pakovanju. Ondje vam piše i je li proizvod namijenjen za blago ili jako učvršćivanje frizure.

Učinci gelova za kosu i drugih styling proizvoda

  • Proizvodi koji sadrže masnoću, poput voskova ili pomade, koriste se ako želite mnogo sjaja i nježan, elegantan izgled
  • Proizvodi koji sadrže alkohol, poput styling gelova ili krema, učvršćuju frizuru i daju kosi volumen
  • Gel-voskovi spoj su dva proizvoda, kao što naziv i govori. Oni podržavaju dobro definiranu strukturu kose, lagano učvršćuju frizuru i daju joj blagi sjaj

Kod uporabe bilo kojeg styling proizvoda obavezno razmažite malu količinu među prstima, a zatim ga nanesite na kosu, počevši od kose blizu korijena. Zatim proizvod nanesite na pojedine pramenove na vrhu glave. Ako želite veoma glatku ili ravnu frizuru, razdvojite kosu i začešljajte je. Razmažite malo voska među dlanovima prije nego što nježno nekoliko puta zagladite kosu.

Gel-frizura s modnih revija