men-with-pompadour
Styling kose | Frizure 50-ih

Frizura Elvisa Preselyja

Dana 8. siječnja 2015. rock 'n' roll legenda Elvis Presley napunio bi 80 godina. I danas mnogi vole njegovu glazbu i jedinstven stil. Živo je i sjećanje na njegovu kokoticu. Pokazujemo vam kako se ona oblikuje

Elvisova pjesma „Love me Tender“ objavljena je 1956. No ta i druge Elvisove pjesme nisu izgubile svoju privlačnost. Čak ako ste premladi da se sjećate njegovog hita („Hound Dog“) ili hitova poput „Heartbreak Hotel“, „Jailhouse Rock“ ili „It's Now or Never“, sigurno ste čuli te pjesme. Malo je pop-umjetnika uspjelo doseći njegovu razinu popularnosti. Također smo oduševljeni njegovom frizurom i kokoticom.

U Elvisovo doba kokotica je bila jednako izuzetna koliko i kontroverzna. No frizure s kokoticom postale su trend među mladima u 1950-ima. Momci s kokoticom bili su vrlo privlačni djevojkama, što je bio dovoljan razlog da ih oblikuju. Frizure rock pjevača bile su svjetski popularne. Elvis Presley nije bio jedini slavni pjevač s dužom kosom i kokoticom. Pop-glazbenici poput Johnnyja Casha i Jamesa Deana također su nosili kokoticu sa začešljanom kosom sa strane.

Oblikovanje Elvisove kokotice

Za tipičnu kokoticu kosa kod potiljka i oko ušiju ošišana je češljem i škarama malo kraće od ostale kose. Elvisova frizura privlačna je zbog skladnog prijelaza između kraće i duže kose. Vrlo kratko ošišana kosa bila bi previše ekstremna. Kosa na vrhu glave ne bi smjela biti duža od 5,5 centimetara kako bi kokotica bila stabilna.

Detaljne upute za oblikovanje Elvisove kokotice:

Elvis Presley
© Getty Images

Elvis Presley sa svojom prepoznatljivom frizurom s kokoticom

1. Šamponom operite kosu, zatim je češljajte prema natrag i napola posušite.

2. Natapirajte kosu iznad čela za dodatni volumen blizu korijena. Nježno začešljajte natapiranu kosu.

3. Uzmite veću količinu gela, razmažite ga među prstima i prođite njima kroz kosu, sprijeda prema vrhu glave.

4. Ponovno uzmite veću količinu gela za kosu i zagladite kosu sa strane.

5. Oblikujte kokoticu i sušite kosu dok ne bude posve suha.

6. Lakom za kosu učvrstite frizuru.