hair-slides-curling-grips-co
Styling kose | Duga kosa

Ukosnice, kopče i ostalo – Kratak vodič

Koji se mali pomagači koriste za koju frizuru? Pojašnjavamo i objašnjavamo kako ispravno upotrijebiti te male dodatke za učvršćivanje, povezivanje i oblikovanje

Praktične, moderne, neophodne: kopče i slični dodaci za kosu GLAVNI su pribor za savršenu frizuru. Prije nego što otkrijemo koji se mali pomagač najbolje koristi za koju frizuru, evo kratkog uvoda u te proizvode:

Ukosnice

Ukosnice
© Fotolia

Dekorativne i praktične: Ukosnice za sve potrebe

Ukosnice su na vrhu našeg popisa iz valjanog razloga – te praktične kopče vrlo su priručne. One brzo pričvršćuju sitne pramenove ili pričvršćuju ukrase u kosu. Uz malo posebnog dodira, ukosnice mogu postati remek-djelo u kosi. Pokazujemo vam kako to izgleda >> Ukosnice: Ključni dodatak za kosu

Značajke: Jedna glatka strana, a druga nazupčana, izrađena od metala. Okrugli, plastikom prekriveni vrhovi štite kosu.

Uporaba: Ne glatka, nego nazupčana strana okrenuta je prema dolje. Zašto? Neravni rubovi prilagođavaju se obliku kose i poboljšavaju učvršćivanje.

Igle za kosu

Igle za kosu
© Fotolia

Varalica: Igle za punđe

Igle za kosu tihi su manipulatori među priborom za kosu, idealne za nevidljivo uvijanje ili učvršćivanje pramenova i pletenica. Također su savršene za učvršćivanje punđa. Njihov tanak oblik i ravni vrhovi omogućuju da se saviju u željeni oblik, ovisno o frizuri i primjeni.

Značajke: U obliku slova „U“ sa simetričnim nazupčanim stranama, zaglađenima prema vrhovima.

Uporaba: Malo razdvojite vrhove i samo napola umetnite iglu u kosu. Zatim je jednom okrenite i gurnite posve u kosu da se ne vidi.

Kopče

Kopče
© Manufactum

Pričvršćivanje u trenu: Brza kopča

Kopče nisu baš popularne posljednjih godina. Smatraju se zastarjelima i neukusnima, no one su zapravo genijalne. Jednim pokretom ona se zatvara i drži kosu pričvršćenom bez povlačenja i čupanja. Također se može upotrijebiti za određivanje stila frizure. Više o tome u našoj galeriji.

Značajke: Duga kopča sa zupcima i oprugom.

Uporaba: Odvojite dio kose, stisnite kopču i obujmite njome pramen te je pustite da se zatvori. Gotovo!

Šnala

Šnala
© Asos

Uljepšivač: Kopče nadograđuju vaš stil

Genijalnost šnale: ona svaku frizuru može učiniti zanimljivom! Okrugla, trokutasta ili četvrtasta – ti ukrasni dodaci dostupni su u mnogim oblicima i bojama. Metalne nijanse poput zlatne i srebrne posebno se lijepo ističu u kosi, dajući joj bezvremenu ljepotu.

Značajke: Dekorativni dizajn i zatvaranje oprugom.

Uporaba: Stisnite vrh kopče da se otvori, donji dio gurnite ispod kose i otpustite kopču. Za dodatno učvršćivanje: prvo privežite dio kose gumicom i zatim stavite kopču.

Ideje za oblikovanje tim malim i velikim pomagačima možete naći u našoj galeriji.

Kopče, ukosnice i ostalo:

Otkrijte: Savjeti i trikovi