Žena s postepenim bobom
Styling kose | Bob frizure

Evo zašto je živahan postepeni bob takav trend

Mnogo je varijanti naše omiljene frizure, vjernog boba – a živahan postepeni bob nova je trendi varijanta. Različite dužine kose spojene su u modernu frizuru koju je lako oblikovati. Otkrivamo kako se šiša postepeni bob i kome najbolje pristaje.

Postepeni bob moderan je izraz za: srednje dugu kosu bez pretjerane brige oko oblikovanja. To je frizura s ležernim stavom. Za razliku od drugih bob frizura, kosa nije ošišana na jednu dužinu, nego je postepena. Sjajno kod trendi postepenog boba: ova živahna postepena frizura je seksi, jednostavna i lako se oblikuje. Savršena je za žene s vrlo gustom kosom. Postepeno ošišana kosa unosi strukturu i oblik, bez gubitka volumena.

Evo zašto je postepeni bob lako oblikovati

Žena s postepenim bobom i naočalama

Postepeni bob je praktičan i može se oblikovati u trenu.

Ležerna postepena frizura savršena je za svaki dan i može se brzo oblikovati za svaku prigodu. Ono što odvaja postepeni bob od običnog boba jest svježina koju unosi postepeno šišanje na dužinu kose. Stvara lakoću i kretanje u kosu, zbog čega ga je osobito lako oblikovati.

Evo kako se oblikuje postepeni bob

Oblikovanje je lako: prije sušenja, nanesite na kosu zaštitu od topline i pjene u količini lješnjaka. Sjajno je što postepeni bob možete oblikovati u valovitu frizuru difuzorom na sušilu ili u zaglađenu frizuru okruglom četkom. Valovita varijanta brže se oblikuje ako ste u žurbi. Na pojedine pramenove nanesite vosak da ih naglasite.

Bob nije jedina frizura koja se može nositi „živahno i postepeno“

Žena s asimetričnim postepenim bobom

Ovaj bob nije samo postepen, nego i asimetričan.

Možete također zatražiti postepenu varijantu za kratke frizure poput pixie i preoblikovati je u postepenu pixie. I dugi bob može biti postepeno ošišan. Uska lica izgledaju izražajnije, a okrugla definirano s tim postepenim varijantama klasičnih frizura.

Otkrijte: Frizure Hair Styling