Žena s crveno-smeđom bob frizurom i bijelom košuljom
Styling kose | Bob frizure

Svi govore o bobu

Praktičan je, lako se održava i ludo je moderan. Zapravo, bob je vjerojatno najpopularnija frizura na planetu! Otkrivamo zašto nikad ne izlazi iz mode, i najljepše bob frizure današnjice

Znak vaše emancipacije: bob

Profil žene sa smeđim bobom i šiškama u poslovnoj odjeći

Idealna poslovna frizura? Bob!

U 1920-ima, žene diljem svijeta pobunile su se protiv tradicionalnih predodžbi ženstvenosti. I tada se pojavio: bob! Pokrenuo se prvi val emancipacije žena i s njime su došle kratke frizure koje su se tada smatrale nimalo ženstvenima. Emancipirane žene stvorile su bob u 1920-ima svojim radikalnim novim frizurama. Stil je bila kratka kosa do uha i ravno ošišane šiške. Coco Chanel i zvijezde razdoblja nijemog filma dokazuju koliko ženstvena ta frizura može biti.

 

 

U 1960-ima, bob se opet vratio s pokretom mladih i seksualnom revolucijom. U usporedbi s drugim složenim, teškim frizurama tog doba (recimo voluminozna kosa u stilu 1950-ih), bob je imao jednu vrlo posebnu značajku: lako se održavao! Umjesto sati provedenih pred zrcalom, žene s bobom imale su više vremena za druge važne stvari – uživajući u sebi, a neke su bile i politički aktivne.

5 razloga da nosite bob

  1. Bob nikad ne izlazi iz mode.
  2. Bob se lako održava i praktičan je.
  3. Pristaje svakom tipu kose i svakoj dobnoj skupini.
  4. Postoji varijanta boba za svakoga.
  5. Bob može biti raznolik: oblikujte ga prema svom raspoloženju.
     

Mnoga lica boba

Žena s plavim bobom, nosi crni šešir i crnu haljinu

Bob je iznimno raznolik, i izgleda slatko pod modernim šeširom.

Zašto bob nikad ne izlazi iz mode? Zato što je ta frizura kraljica stalnih izmjena i novog stvaranja. Toliko je mnogo varijanti boba da je teško odlučiti koju odabrati! Uz raznolikost, bobovi su sjajni za žene svih godina, i svih tipova kose. Bilo da imate ravnu ili kovrčavu kosu, kreativan ili konzervativan posao, mladi ste ili stariji – postoji varijanta boba za vas. Dizajneri i zvijezde davno su otkrili raznolikost te frizure. Još niste sigurni? Počnite s bobom dugim do ramena. Grafičke bob frizure poput paža, mogu biti vaš pravi zaštitni znak – pogledajte samo Annu Wintour, urednicu američkog Voguea. Ako smatrate da precizno ošišani bob do brade s ravnim šiškama izgleda prestrogo za vas, ošišajte ga postepeno. Dodatna zanimljivost: neravni bob koji unosi lepršavost u kosu, zahvaljujući postepenom šišanju. To je idealna frizura za žene s gustom kosom. Ako imate prirodne kovrče, možete nositi valoviti ili kovrčavi bob.

Bob: tako jednostavan, tako raznolik

Žena sa svijetlosmeđom kosom u valovitom bobu.

Nježni valovi u bobu izgledaju moderno – savršena frizura za toplije vrijeme.

Operi i gotovi ste: to je moto oblikovanja boba. Zahvaljujući kraćoj dužini kose, obično je možete samo posušiti i ona će izgledati fantastično. Proizvod za sušenje kose na zraku poput pjene Taft Casual Chic Air Dry Foam unosi volumen u kosu i sprječava kuštranje.

 

Ako kratite kosu ili je pak puštate, bob je savršena prijelazna frizura koja ne traži redovite posjete frizeru. Iznimka je jedino: grafički bob. On ipak traži malo predanosti! Njegove precizne linije frizer treba redovito održavati.

Bob dobiva dodatne bodove zbog svoje raznolikosti – mogućnosti oblikovanja su beskonačne! Sprej za sjaj stvara savršenu frizuru za večernji izlazak, dok tijekom dana možete definirati postepeni bob s malo kreme ili voska. Proizvod za kovrče Curl Reviver Milk oblikuje vaše prirodne kovrče.

Višestruki bob može se nositi ravan ili kovrčav, s nježnim valovima, polupodignut ili posve trendi kao mokra frizura. Za večernji izlazak, oblikujte retro kovrče za glamurozan izgled ili ga ukrasite dodacima za kosu. Odaberite bob i možete mijenjati svoj izgled svaki dan.