Žena s četvrtastim licem i kratkom kosom
Styling kose | Četvrtasto lice

Četvrtasta lica: Pet najboljih frizura za snažne crte lica

Sva sreća da postoji frizura za svaki oblik lica: čak i za četvrtasta, koščata lica. Snažne crte lica mogu se ublažiti prikladnom frizurom. Donosimo vam frizure koje pristaju ženama s četvrtastim i koščatim oblicima lica.

Dobra frizura je ona koja pristaje uz vaše lice. A to znači da prikriva manje nesavršenosti. To je osobito važno za četvrtasta lica: prikladna frizura može ublažiti snažne crte poput naglašene brade ili jake donje čeljusti. Donosimo frizure koje će vam najbolje pristajati.

Imam li četvrtasto lice?

Prvo biste trebali odrediti imate li četvrtasti ili koščati oblik lica. Takva lica karakterizira njihova širina, katkad su široka koliko su i duga (otud četvrtasti izgled). Četvrtasto ili koščato lice ima široke jagodice, visoko čelo i naglašenu čeljust. Ideja vodilja za odgovarajuću frizuru: što je lice koščatije, to bi konture frizure trebale biti nježnije. Kovrčava ili valovita kosa idealna je jer nježno uokviruje lice i time prikriva četvrtast oblik. No tanke šiške ili ravna kosa također ublažavaju oblik lica. Evo pet frizura koje sjajno pristaju četvrtastom licu.

Kovrčama skrenite pozornost od koščatosti

Žena s četvrtastim licem i dugom kosom

Kovrčava kosa čini lice nježnijim svojim volumenom i privlačenjem pozornosti. Kovrče ili valovi ženstveni su i osobito pristaju četvrtastim i koščatim licima. Žene koje nemaju prirodne kovrče mogu uređajem za kovrčanje kose ili uvijačima oblikovati nježno valovitu kosu. Savjet: pjena za volumen ili puder za volumen unose punoću u kosu.

Šiške uokviruju četvrtasto lice

Žena s četvrtastim licem i plavom kosom

Ne morate izbjegavati šiške ako imate četvrtasto lice. Upravo suprotno! Šiške skrivaju visoko čelo i svojim sitnim pramenovima unose mekoću u vaše lice. Šiške mogu biti i duge, dosezati do brade. Time odvlače pozornost od izražene donje čeljusti. Izbjegavajte ravne šiške koje će unijeti strogoću u izgled vašeg lica.

Bob pristaje snažnim crtama lica

Žena s četvrtastim licem i kratkom kosom, sa sunčanim naočalama

Bob se lako održava, pristaje svakom tipu kose i raznolik je. Može biti ravan ili asimetričan te biti postepeno ošišan ili valovit. Četvrtastim licima pristaje da je kosa duža, do razine ramena s postepeno ošišanim vrhovima. Time unosi lakoću u frizuru i štiti vrhove od pucanja. Također: bob sa šiškama i definiranim pramenovima (savjet: definirajte ih gelom ili voskom), pristaje koščatim licima.

Nezaglađen izgled: Nježno uokvirivanje za snažno lice

Žena s četvrtastim licem i smeđom kosom

Postepeno ošišana kosa koja nježno pada na lice izgleda moderno i ženstveno – jedna primjer je nezaglađena frizura. Vrlo je zavodljiva i lako se održava. Nezaglađena frizura treba imati volumena kod korijena te nejednake, valovite dužine. Tekstura je matirana, kao da je malo neodržavana. Ova frizura najbolje izgleda u kosi dugoj najmanje do brade.

Kratka kosa idealna je za četvrtasta lica

Žena s četvrtastim licem i kratkom tamnom kosom

Čak i kratke frizure pristaju ženama s četvrtastim oblikom lica, no treba pripaziti na nekoliko stvari. Frizura ne smije biti prestrogih linija. Važno je i da kosa nije prekratka. Idealna za četvrtasta lica: asimetrično ošišana kosa. Prednji dio može biti dovoljno dug za oblikovanje razdjeljka. Druga mogućnost: kratka i vrlo kovrčava. To je smiona frizura koja će pristajati snažnim crtama lica.