glossing
Njega kose | Zaštita

Sjajilo: Briljantni čudotvorni tretman za kosu

Mala mentalna vježba: Zamislite zdravu kosu. Vidite li kuštravost? Sigurno ne. Suhe vrhove? Ne. Boju bez sjaja? Nikako. Vjerojatno ste zamislili prekrasno sjajnu, podatnu i blistavu kosu. Sjajilo za kosu ostvaruje vaše snove o kosi…

Jedna je boja trenutačno posebno trendi. Vaša prirodna. Plava, smeđa, crvena, crna ili sijeda – nije bitno. Ono što je bitno jest njegovan izgled i zdrav sjaj kose. Nažalost, zbog mnogih čimbenika vaša kosa gubi upravo te značajke. Izbjeljivanje i bojenje kose ostavljaju svoj trag, kao što suh, grijani zrak za zimskih mjeseci ili sunce, slana voda i klor ljeti oštećuju kosu. No, nema potrebe za panikom jer se sve to može popraviti. Metode ozdravljenja poput sjajila za kosu pravo su rješenje.

Što je sjajilo za kosu i kako ono djeluje?

Ne samo naziv nego se i učinak može usporediti sa sjajilom za usne: ono njeguje usne, daje im blistavost i po želji malo boje. Kad je kosa u pitanju, to znači da sjajilo obnavlja vašu boju kose nakon nekoliko pranja – i čini je dugotrajnijom – ili daje blistavost i sjaj vašoj prirodnoj boji kose. No postoje razna sjajila za kosu. Termin se može odnositi na intenzivne tretmane u boji s kiselom PH vrijednošću kao i na proizvode za bojenje koji sadrže tretman za dodatnu njegu.

Po čemu se sjajilo razlikuje od boje za kosu?

U usporedbi s bojama za kosu, sjajilo sadrži manje pigmenata. Stoga se boja kose mijenja vrlo malo ili nimalo. Sjajilo unosi pigmente koji odražavaju svjetlo, dajući kosi zavodljivu svjetlucavost. Profinjeno ugađanje, moglo bi se reći, s ultra njegujućim sastojcima, ovisno o proizvodu. Sjajilo može diskretno obojiti prirodnu boju kose, tako da izgleda svjetlije, tamnije, pepeljastije ili zlatnije. Za vrijeme između dva tretmana sjajilom, savršeni su šamponi za obojenu kosu.

Kako do sjajila za kosu?

Kao prvo, u frizerski salon – preporučuje se posjet stručnjaku ako želite suptilan novi izgled vaše kose. Frizeri mogu prilagoditi tretman sjajilom točno prema vašem tipu kose i individualnim željama, dajući vam blistavu boju koju želite. Također su dostupni šamponi, regeneratori i tretmani, tako da efekt sjaj možete postići i kod kuće.

Otkrijte: Zaštita