dry-hair-faster
Njega kose | Zaštita

5 savjeta za brže sušenje kose

Sušenje kose sušilom ili na zraku? Jedno traje duže, a drugo baš nije najnježnija metoda sušenja kose dugoročno gledano. Imamo rješenje za sve: s ovim super savjetima i trikovima, kosa se doista brže suši. Brzo, priručno, njegujuće i štedi vrijeme!

Sušenje kose na zraku? Zvuči dobro, a to doista i jest. To je najnježnija metoda sušenja kose, ali nije baš i najpraktičnija. Pogotovo kad vani počnu padati temperature, pa izlazak iz kuće s vlažnom kosom znači rizik od prehlade. A da ne spominjemo kako vaša kosa, uvojci i neukroćeni pramenovi, mogu i dalje stršati nakon sušenja na zraku. Tako da se većina nas odmah hvata za sušilo. Otkrivamo vam kako možete uštedjeti vrijeme sušenja kose i spriječiti oštećenja.

Usput: uvijek obavezno nanesite zaštitu od topline na kosu prije sušenja!

1. Izloženost zraku

Spoj i jednog i drugog – sušenja sušilom i na zraku – postupak je koji ima najviše prednosti. Čekajte što duže možete nakon pranja i zatim posegnite za sušilom. To nježno posuši kosu tako da sušilo koristite puno kraće. Usto, pramenove posušene na zraku puno je lakše oblikovati tijekom sušenja sušilom.

2. Odgovarajući ručnik

Ostavite ručnik duže na glavi da upije vodu, tako da mokru kosu ne izlažete vrućem zraku sušila. Sigurno ste čuli za izraz „ručnikom prosušena kosa“. No ako želite to ispravno učiniti, ne uzimajte klasičan pamučni ručnik. Odaberite ručnik od mikrovlakna, daleko je bolji. Oni upijaju dvostruko više vode i time skraćuju vrijeme sušenja sušilom. Savjet: sušite kosu suhim dijelovima ručnika i nježno ih pritišćite uz kosu. Nemojte trljati kosu jer time ogrubljujete kutikule vlasi i oštećujete kosu.

3. Četku molim!

Ne brinite se, ne morate četkati kosu dok se ne osuši, ali nekoliko poteza četkom prije i tijekom sušenja sušilom može ubrzati postupak. To također čini kosu podatnom i glatkom. Zahvaljujući ravnomjernom raspoređivanju vrućeg zraka iz sušila, puno se brže suši površina vlasi.

4. Regenerator može pomoći

Regenerator ne samo da njeguje vašu kosu i olakšava raščešljavanje, nego se od njega kosa i brže suši. Zašto? Silikoni u regeneratoru obavijaju svaku vlas, učvršćuju je i time čine otpornijom na vodu. To znači da vlaga ne može doprijeti duboko u strukturu vlasi, nego ostaje na površini i lakše se posuši.

5. Posebni proizvodi

Čudotvorni lijek od kojeg se kosa brže suši? Da, to postoji: posebni proizvodi za oblikovanje koji upola smanjuju vrijeme sušenja, time se kosa manje oštećuje budući da nije dugo izložena vrućem zraku. Polimeri koji provode toplinu izvlače vlagu iz kose i samim time je brže suha. Fenomenalno!

Otkrijte: Zaštita Sušenje