Njega kose | Tanka kosa

Prva pomoć za tanku kosu

Žudite li za gustom, snažnom kosom? Razvedrite se! Možete ostaviti sjajan dojam čak i s tankom kosom. Šišanje, njega ili oblikovanje – s našim trikovima ubrzo ćete svladati svaku finesu za veći volumen u kosi. Primjerice, otkrivamo kako ojačati tanku kosu ili je vizualno učiniti gušćom

Tanka kosa možda ne izgleda bujno, ali broj vlasi zapravo je veći nego što se čini. No budući da su vlasi tanke, kosa ne izgleda bujno. Promjer vlasi obično je od 0,05 do 0,07 milimetara, dok promjer tanke vlasi nije veći od 0,04 milimetara. To je velika razlika. Debljinu naših vlasi odredila je Majka priroda. Iako moramo živjeti s osnovnom strukturom kose koju imamo, možemo izvući najbolje od nje određenim savjetima i trikovima.

Snažna! Znate li sve kvalitete tanke kose?Tanka kosa…

…brže se suši

…prirodno je podatnija

…lakše je njegovati

…lakša je i ugodnija

…idealna je za kratke frizure (bez efekta kacige)

…ne treba dodatno ukroćivanje prije oblikovanja (primjerice za pletene frizure)

Dobro zvuči, zar ne? A malim poticanjem njezina izgleda nije tako teško učiniti je bujnijom. Evo naših impresivnih trikova za jačanje kose:

Prva pomoć za tanku kosu. Šišanje

Trenutačni vodeći trend, ravno ošišana kosa stvorena je za delikatne teksture. Kosa je ošišana ravno na jedno dužinu. Tako tanki vrhovi djeluju deblje i kosa izgleda punije. Odlučite se za zlatnu sredinu kad je u pitanju dužina kose. Srednje duga kosa vrlo je moderna, ali i unosi dodatnu živahnost u kosu jer ne gubi volumen zbog dužine kose.

Možete imati i kraće slojeve za dodatni volumen. Pojedini pramenovi ispod kose na vrhu glave skraćeni su posebnom tehnikom šišanja. Ta kraća kosa podržava kosu iznad i time stvara volumen.

Kad ste kod frizera, isprobajte novu boju kose. Posebne tehnike bojenja mogu vizualno unijeti punoću u kosu. Metodom balayage, svijetlije i tamnije nijanse rukom se nanose na kosu. Nanošenje tih kontrasta simulira dubinu i kosa izgleda gušće.

Ako želite obojiti svu kosu u novu boju, najbolji odabir su boje koje se ispiru. One unose pigmente na vanjske slojeve vlasi pa kosa dobiva na punoći.

Prva pomoć za tanku kosu: Njega

Više je bolje? Pogrešno. Tanka kosa ne treba više, nego odgovarajuću njegu da ojača. Ključna je osjetljivost: kako bi kosa bila lakša, a ne da beživotno visi, odaberite proizvode za čišćenje i njegu koji se otapaju u vodi i lako se ispiru. Linije za posebnu njegu razvijeni za tanku kosu jačaju je i unose volumen. Polimeri koje sadrže oblažu svaku vlas i mogu je umjetno „podebljati“. Šamponi s kompleksima kolagena također su dobar odabir. Oni ispunjavaju kosu kod vlasišta za dodatnu punoću.

Prva pomoć za tanku kosu: Oblikovanje

Neka pjena bude vaš najbolji styling prijatelj. Taj nježan proizvod za oblikovanje postiže izvanredne rezultate bez otežavanja kose. Čini kosu punijom uz dodatnu podatnost i više volumena. Frizura također duže traje. Nanesite pjenu na ručnikom prosušenu kosu i posušite je na okruglu četku. Za još brže rezultate, natapirajte kosu kod vlasišta za dodatni volumen – sjajan temelj za punđu ili rep. Ili jednostavno nanesite puder za volumen kod vlasišta i odmah dobivate „push-up“ efekt!

Koristite sušilo kao svakodnevni pojačivač volumena. Umjesto sušenja kose naopačke, nagnite glavu na stranu i usmjerite topli zrak prema vlasištu. Time dodajete punoću koja duže traje.

Tu i tamo promijenite položaj razdjeljka. Time ravnate korijen vlasi koji nakon nekog vremena „legne“. Ništa vam ne stoji na putu do izgleda snažne kose!

Otkrijte: Tanka kosa