Žena sa smeđom kosom i kapom u zimi
Njega kose | Suha kosa

Zimska njega kose: Sedam savjeta za prekrasnu kosu zimi

Centralno grijanje i hladan zrak isušuju kosu. Zaštitite svoju kosu odgovarajućim planom za zimsku njegu kose. Objašnjavamo što je važno za njegu kose zimi i koji su proizvodi za njegu kose prikladni za ledene temperature

Zabava na planinama, blagdanski tulumi, ugodna toplina doma, božićno veselje u zraku: zima sadrži mnogo toga lijepoga, uz svakodnevnu hladnoću. No kosi hladnoća teško pada – stalno je izložena spoju snijega, kiše, hladnog i grijanog zraka. Kako bi vaša kosa preživjela stalnu promjenu toploga i hladnoga, otkrivamo kako je treba njegovati, održati sjajnom i podatnom tijekom zime. Evo naših sedam najboljih savjeta za njegu kose zimi!

Savjet br. 1: zimi češće koristite suhi šampon za pranje kose

Kako biste izbjegli često sušenje kose zimi, izbjegavajte često pranje. Prirodna masnoća štiti vlasište i kosu. Produžite vrijeme između pranja – i izbjegnite izgled masne kose – uporabom suhog šampona. Bonus: suhi šampon sjajno miriše i odmah unosi volumen u kosu. Važno: zimi ne izlazite iz kuće mokre kose. Hladnoća jako oštećuje vlažnu kosu – vlasi čak mogu i ispucati.

Savjet br. 2: zimi nježno sušite kosu

Ostaviti zimi kosu da se osuši na zraku? Ježimo se od same pomisli! No ni toplina sušila nije baš dobra za kosu. Rezultat: već suha kosa postaje još više isušena. Rješenje: nanesite proizvod za zaštitu kose od topline i posušite kosu uporabom difuzora te postavite sušilo na nižu toplinu puhanja.

Savjet br. 3: Nosite kapu

Veselimo se tim zimskim vikendima: znate, onima kad je hladno, a nebo je čisto plave boje. Volimo šetati po zimskom suncu s medenjakom ili nekom drugom zimskom poslasticom u sleđenim rukama. No izloženost kiši, snijegu i hladnoći ima loš utjecaj na kosu. Nosite kapu da umanjite izloženost vremenu. Mnogo je modernih oblika, boja i dezena – sigurno ćete naći kapu koja će vam savršeno pristajati!

Savjet br. 4: zimi hidrirajte svoju suhu kosu

Hladno vrijeme i suhi zrak centralnog grijanja ne utječe samo na našu kožu, nego i na našu kosu. Tijekom zimskih mjeseci perite kosu šamponom i regeneratorom za hidrataciju. Vjerojatno nećete moći posve izbjeći zimsku suhoću, pa u svoju rutinu dodajte jednom tjedno masku za hidrataciju. Intenzivni tretman jednom tjedno pomoći će vam da zaštitite svoju kosu od zimskih uvjeta.

600x_woman-winter-dark-hair-laughing
Vaša kosa može blistati i zimi – uz odgovarajuće održavanje. Ključno: šampon koji hidrira kosu i ulje za kosu.

Savjet br. 5: zimi nanosite ulje na suhu kosu

Ulje za kosu: blagodat za opterećenu kosu zimi. Pomaže suhoj kosi u obnovi te joj daje svježinu i sjaj. Zlatno ulje može se nanijeti izravno na mokru kosu nakon što isperete šampon ili nakon sušenja kose sušilom. Taj će tretman dobro doći vrhovima kose jer ogrube od trljanja o kapute, šalove i veste.

Savjet br. 6: ove zime zaboravite na stršeće vlasi

Kosa se katkad napuni statičkim elektricitetom trljanjem o veste, šalove i kape. Spriječite ga uporabom spreja za zaštitu od topline kod oblikovanja frizure ili prskanjem kose lakom za kosu. Kako bi kosa bila glatka unatoč vlazi u zraku, možete koristiti proizvode za zaštitu od kuštranja – bio to šampon ili sprej za suhu kosu. Upozorenje: ne koristite ih sve odjednom jer ćete otežati kosu. U ovom slučaju, manje je više.

600x800_woman-brown-hair-blue-eyes-scarf
Nošenje kose u punđi pomoći će zaštititi vrhove od grubog trljanja o zimsku odjeću.

Savjet br. 7: Popucali vrhovi? Ošišajte ih

Zima je često najoštrija prema vrhovima kose. Trenje o kape, ovratnike kaputa i sl. dodatno opterećuje kosu. Nažalost, posljedica je pucanje vrhova. Zato redovito šišajte vrhove i oni neće pucati – vaša će kosa ostati zdrava i prekrasna.

Otkrijte: