Crvenokosa s iscrpljenom kosom
Njega kose | Suha kosa

Šest savjeta za njegu suhe kose

Suha kosa? Ne, hvala! Nažalost, zimski mjeseci mogu učiniti kosu kuštravom i suhom. Donosimo koji šamponi pomažu protiv suhe kose i dajemo vam savjete koji će vaše iscrpljene vlasi učiniti opet sjajnima i glatkima…

Žena sa zdravom, sjajnom kosom

Odgovarajuća njega čini suhu kosu sjajnom i zaglađenom.

Suhi zrak i ledena hladnoća ostavljaju zimi traga na kosi. Šeširi i vuneni šalovi također ne pomažu. Rezultat je beživotna, suha kosa i ispucani vrhovi. Vašoj je kosi tu i tamo potrebna intenzivna njega. Koristite posebno razvijene proizvode za njegu koji održavaju kosu zdravom i sjajnom. No što doista pomaže da se isušivanje kose i pucanje vlasi? Ovih šest savjeta pomoći će vam u borbi protiv oboje:

 1.  Najbolji šamponi za suhu kosu
  Posebni šamponi za suhu kosu hidratiziraju, umiruju vlasište i minimaliziraju svrbež. Treba ih nanositi dva do tri puta tjedno. Šamponi sa sastojcima koji obnavljaju vlasi, s prirodnim uljima ili svojstvima hidratiziranja idealni su za suhu kosu. Savjet: ako svakodnevno perete kosu, jedno pranje perite kosu s vrlo blagim šamponom, a drugo pranje sa šamponom za suhu kosu. Time ćete spriječiti isušivanje vlasišta.

 2. Ulje za kosu: brzi popravak suhe kose 
  Suhi vrhovi brzo se i lako njeguju uljem za kosu. Savjet: nanesite ulje samo na vrhove, a ne na svu kosu kako biste spriječili mašćenje kose.

 3.  Maske i regeneratori za suhu kosu 
  Maske i regeneratori temelji su njege kose. Ako imate jako iscrpljenu kosu, trebali biste redovito nanositi proizvode koji se ne ispiru. Koristite masku jednom ili dvaput tjedno, ali umasirajte je samo na vrhove, ne na korijen kose!

 4. Sprej za UV zaštitu suhe kose 
  Ljeto, slano more i sunce često su uzrok suhe kose. Nanesite posebnu UV zaštitu prije nego što izađete na sunce. Od štetnih zraka ne treba zaštititi samo kožu, nego i kosu. Savjet: poprskajte na vlažnu kosu i možete na sunce!

 5. Smanjite uporabu uređaja za oblikovanje kose 
  Dajte svojoj kosi odmor od uređaja i pustite da se osuši prirodno na zraku. Nježno valovitu kosu možete oblikovati pletenjem kose nakon pranja i sprejem za teksturu. Gelom možete oblikovati zaglađeni izgled ili mokru frizuru. Uvijek nanesite proizvod za zaštitu od topline prije sušenja, kovrčanja ili ravnanja kose.

 6. Manje je više za suhu kosu 
  To se odnosi na pranje, ali i na oblikovanje. Ostaci gela, laka za kosu i drugih proizvoda iscrpljuju i isušuju kosu. Isto se odnosi na pretjerano pranje. Zimi, hladnoća vani i suhi zrak u prostorijama uzimaju danak, pa biste kosu trebali rjeđe prati.
Žena s valovitom kosom

Za nježne valove nije potreban uređaj za kovrčanje kose. Ispletite kosu kad je mokra i pustite da se osuši na zraku.

Općenito: redovito šišajte vrhove kako biste spriječili nastanak suhe kose i ispucanih vrhova. Ošišajte između 5-15 centimetara, ovisno o tome koliko vam je kosa iscrpljena.

Otkrijte: