Žena s kuštravom kosom
Njega kose | Opterećena kosa

Zauvijek se pozdravite s kuštravim kovrčama: najbolji savjeti za sprječavanje kuštravosti

Nema do odmora. Problem je što, kad su temperature visoke, često je visoka i vlažnost. A rezultat je kuštrava kosa. No ne mora biti tako. Pozdravljamo se s kuštravošću i donosimo savjete kako da ukrotite svoju kosu

Kuštrava kosa je kao opeklina od sunca. Ili glavobolja. Posve nepotrebna i često neugodno iznenađenje. Bilo da pada kiša ili sjaji sunce, kuštravost je tu! Pored mora, gdje je vlažnost visoka, kuštravost će biti još izraženija. To je najgori slučaj kad ste baš potrudili oblikovati frizuru. Kako je uopće moguće spriječiti kuštravost? Imamo odgovor.

Što je kuštravost i zašto se pojavljuje?

Kovrčava ili valovita kosa češće postaje kuštrava. Razlog je jednostavan. Kosa postane kuštrava kad upije vlagu izvana – na mjestima visoke vlažnosti. Budući da je kovrčava kosa prirodno više suha od ravne kose, veća je mogućnost da postane kuštrava. Ona je željna vlage i upit će je kad god bude imala priliku. Budući da ravnanje kose isisa svu vlagu iz kovrča, kovrčava kosa voli postati kuštrava kad ste si dali truda da je izravnate. Tipično!

 

No oštećena i obojena kosa također može postati kuštrava. Bojenje kose ogrubljuje kutikule. Kad sloj kutikula ogrubi, vlaga može lakše prodrijeti u vlasi i učiniti je kuštravom.

Kako spriječiti kuštravost kose

Da se kuštravost ne pojavi, morate biti pripremljeni. Najvažnije je spriječiti da se kosa ne isuši. Zato trebate koristiti šampon s regeneratorom i regenerator te redovito njegovati kosu maskom. Također koristite i tekućinu za ravnanje kose. Time ćete zabrtviti površinu vlasi i spriječiti da vlaga prodre u nju te smanjiti pojavu kuštravosti. Važno je dati tekućini priliku da djeluje, zato je morate nanijeti na jako mokru kosu. Uvijek poprskajte frizuru lakom za kosu. To će također spriječiti kuštravost i učvrstiti frizuru.

Pomoć za kuštravost

Naravno, kad kosa postane kuštrava, kasno je za preventivne mjere. Tada trebate pomoć za hitan slučaj! Možete steći kontrolu nad kosom s malom količinom gela ili kremom za ravnanje kose. Kap jednog od tih proizvoda protrljajte među dlanovima i zagladite kosu dok kuštravost ne nestane. Naš savjet: ako nemate styling kreme pri ruci, malo kreme za ruke također će pomoći.

Otkrijte: Iscrpljena kosa