Žena s čistom kosom
Njega kose | Šamponiranje

Kako sad čistiti kosu: Obrnuto pranje

Postoji novi trend pranja kose od kojeg će vaša kosa biti lagana i blistava: obrnuto pranje. Otkrivamo kakva je to metoda, kojim tipovima kose najbolje odgovara i objašnjavamo prednosti obrnutog pranja

Tko god ima tanku kosu ili kosu koja brzo postaje masna, ovaj mu je scenarij dobro poznat: upravo ste oprali kosu i dan još nije došao kraju, ona već počinje izgledati beživotno i skuplja se „u rezancima“. No sad postoji jednostavna pomoć koju možete uvesti u svoju svakodnevnu rutinu (zapravo u svoje pranje kose), kako bi beživotna, masna kosa postala stvar prošlosti. Ta se pomoć zove obrnuto pranje. Vrlo je lako: u obrnutom pranju prvo na kosu nanosite regenerator, a zatim šampon.

Zašto je obrnuto pranje idealno za tanku kosu?

Žena s dugom tankom kosom

Obrnutim pranjem tanka kosa lijepo pada.

Regenerator može otežati kosu – osobito tanku. Kod pranja kose, ako prvo nanesete regenerator a zatim šampon, višak regeneratora isprat će se i manje će otežati kosu. Kosa je i dalje hidratizirana, ali je višak njege uklonjen. Princip obrnutog pranja može se primijeniti i kod nanošenja maske za kosu: prvo pustite da maska djeluje na kosi, a zatim je operite šamponom. Time ćete spriječiti da se tanka kosa ne predozira njegom.

 

Obrnuto pranje nije samo za tanku kosu. Ono koristi i kovrčavoj kosi. Kad kovrče nisu otežane viškom regeneratora, one su živahnije i još ljepše.
 

Evo kako ispravno očistiti kosu obrnutim pranjem

Žena s čistim kovrčama

Obrnuto pranje također je sjajno za lagane, neopterećene kovrče

Za optimalno čistu tanku ili kovrčavu kosu, možete primijeniti više tehnika, osim izmjene rutine šampon-regenerator. Kad koristite regenerator ili masku za kosu: nanesite proizvod samo na dužinu i vrhove kose. Time ćete spriječiti da vlasište ne postane premasno. Istisnite šampona samo u količini lješnjaka. Savjet: napravite sapunicu, isperite – i ponovite! Time će svi proizvodi za oblikovanje kose bit isprani iz kose. Na kraju temeljito isperite kosu vodom, idealno dok kosa ne počne „škripati“. Uvijek perite kosu mlakom vodom: toplija će je isušiti.

Otkrijte: