oily-hair
Njega kose | Masna kosa

Vraćanje forme masnoj kosi

Masna je kosa tradicionalno sinonim za „kosu s rezancima“ koja se opire svim pokušajima oblikovanja, sljepljujući se za glavu na grozan način. Masna je kosa previše beživotna da bi mogla održati ikakvu frizuru. Gdje bi kosa trebala biti živahna, ona je spljoštena uz vlasište i beživotno visi. Želimo vam pomoći da svojoj kosi date to potrebno podizanje od vlasišta.

Prvo riješimo odmah lošu vijest: masna kosa je nasljedna. A sada dobra vijest! Postoje jednostavna rješenja. Uglavnom je samo vlasište previše masno dok je ostatak kose relativno pošteđen masnoće.

Odmašćivanje kose

Rješenja za masnu kosu moraju imati učinak kao papir za upijanje. Suhi šamponi prilično su dobri u upijanju loja. Jednostavno poprskajte umjerenu količinu suhog šampona u kosu blizu korijena. Prskajte ga s udaljenosti od 30 centimetara. Umasirajte suhi šampon u vlasište i pustite da djeluje dvije minute. Zatim temeljito počešljajte kosu kako biste uklonili sav suhi šampon. Suhi šampon vezuje na sebe loj tako da se vaša kosa više ne lijepi za vlasište. Rezultat je živahnija kosa.

Moć postojanosti (živahnosti) za masnu kosu

Masna je kosa beživotna i spljoštena uz glavu. Međutim, možete joj dati više volumena i živahnosti sprječavajući je da se spusti na vlasište. Styling pjena ili styling lakovi omogućuju podizanje kose od vlasišta. Oboje sadrži njegujuće sastojke i biljnu smolu koji podržavaju strukturu kose. Mala količina alkohola u tim styling proizvodima također lagano smanjuje količinu loja na vlasištu. Upamtite, nanosite styling proizvode samo na kosu blizu korijena. U većini slučajeva s ostatka kose ne treba uklanjati loj. Šiške se prve maste. Ako imate šiške, lagano ih natapirajte kako bi bile na sigurnoj udaljenosti od masnog vlasišta.

Masna kosa bolje izgleda čista

Temeljito ispiranje kose nakon pranja šamponom ili nakon regeneratora uvijek je dobro, ali osobito je potrebno za masnu kosu. Ostaci proizvoda za njegu kose u spoju s ostacima tvrde vode još će više otežati kosu. Rezultat je beživotna kosa. Kao pravilo, ispirite regeneratore i druge tretmane za kosu dvostruko duže nego što nanosite i držite taj proizvod na kosi. Maske i proizvode za obnovu kose temeljito isperite vodom koja ne bi smjela biti previše hladna. Vaša kosa bi doslovno trebala „škripati“ od čistoće nakon pranja šamponom. Također bolje promotrite svoj styling pribor. Treba biti čist i bez ostataka loja, regeneratora ili styling proizvoda od kojih će vaša kosa postati beživotna i spljoštena. Četke i češljeve treba tjedno prati šamponom. Namočite pamučnu blazinicu u alkohol i zatim očistite glatke površine uređaja za ravnanje i kovrčanje kose.

Nježna njega za masnu kosu

Šampon za svakodnevnu uporabu vjerojatno je neophodan za vašu masnu kosu. Obavezno koristite poseban šampon za masnu kosu. Takvi šamponi učinkovito uklanjaju sve ostatke s vaše kose, a nježni su prema vlasištu. Ako imate dugu kosu i želite koristiti regenerator, nanosite ga samo na vrhove kose. Regeneratori blizu korijena samo će pogoršati problem masne kose. Izbjegavajte otežavanje kose regeneratorima. Osobito preporučujemo lagane proizvode koji se ne ispiru. No čak i te proizvode trebate nanositi samo na vrhove kose. Izbjegavajte otežavanje kose uporabom masnih styling proizvoda poput voska, gela ili styling kreme. Koristite četku s prirodnim dlakama, poput veprovih. One su posebno prikladne za svako oblikovanje kose. Za razliku od plastičnih dlaka, prirodne dlake čak mogu upiti nešto prekomjernog loja s vašeg vlasišta i kose.