curly-hair
Njega kose | Kuštrava kosa

Čvrste kovrče postaju ravna kosa

Priznajemo, za ravnanje čvrstih ili kuštravih kovrči potrebno je više truda. No uz ispravne tehnike i proizvode, vaš će se trud isplatiti. Otkrit ćemo vam kako divlje, kuštrave kovrče bez pretjeranog truda možete pretvoriti u frizuru na kojoj će vam pozavidjeti sve prijateljice.

Ekstra njega za čvrste kovrče

Kuštrava kosa i čvrste kovrče često su suhe. Za razliku od ravne kose, kovrče upijaju svakakvu dodatnu njegu i neće se podijeliti u pramenove (rezance). Zato trebate njegovati svoje kovrče posebnim proizvodima za njegu koji također ravnaju kosu. Ciljani sastojci tih proizvoda za njegu kovrči pomažu protiv kuštravosti, ravnaju kovrče i daju sjaj. Preporučuje se korištenje regeneratora nakon svakog pranja kose. Regenerator u spreju koji se ne ispire idealan je kad ste ujutro u žurbi. Jednom tjednom počastite svoju kovrčavu kosu bogatom maskom.

Vješte frizure za čvrste kovrče

Preduvjet za ukroćivanje nestašnih kovrči jest odgovarajući pribor. Prikladni su okrugla četka s velikim promjerom glave, grijani uvijači velikog promjera ili uvijači na čičak. Uvijače je čak najlakše koristiti. Najbolje je poprskati kovrče sprejem koji se ne ispire kako bi bile podatnije prije uvijanja. Nakon nanošenja styling proizvoda, sušilom za kosu s pričvršćenim difuzorom posušite kosu, ali ne do kraja. Sad uvijte kosu na uvijače ili preko okrugle četke. Pustite da se kosa posve osuši, a zatim pažljivo oblikujte frizuru češljem sa širokim zupcima.

Ukroćivanje čvrstih kovrči

Priča se da neke žene u Brazilu koriste glačalo da izravnaju kosu. Tu metodu ne želimo ni u snu preporučiti zbog neposredne opasnosti od oštećivanja kose visokim temperaturama. Današnji uređaji za ravnanje kose s keramičkim površinama pružaju jednoličnu toplinu i stoga su daleko prikladniji za kosu od glačala. Uz današnju tehnologiju ionizacije u uređajima za ravnanje kose, ti uređaji čine vašu kosu još glatkijom i sjajnijom. Ne zaboravite poprskati kosu sprejem za zaštitu od topline ili nanijeti balzam protiv kovrčanja kose kako biste stvorili zaštitni film. Ovo je veoma važno jer se oštećenja od topline moraju svesti na minimum. Znamo da volite svoju kosu i složit ćete se da ne trebate koristiti uređaj za ravnanje kose svakodnevno bez obzira na sve današnje zaštite od topline.

Discover: Kuštrava kosa