protein
Njega kose | Iscrpljena kosa

Kako protein može pomoći vašoj kosi

Kosa se većinom sastoji od dugih proteinskih vlakana koji se mogu oštetiti čestim pranjem šamponom i oblikovanjem uređajima za kosu. Pretjerano kemijski tretirana kosa može postati beživotna i izgledati prilično jadno. Proizvodi za njegu kose koji sadrže proteine poboljšavaju strukturu kose i vraćaju joj sjaj zdrave kose. Doznajte više o novim čudima za obnovu kose

Čitate li etikete na proizvodima? Provjeravate li sastojke svojih omiljenih kolača? Pročitate li prvo stranicu sadržaja časopisa, a zatim čitate članke? Tada sigurno znate i sastojke proizvoda za njegu kose koje kupujete. Možda ste se pitali koja je korist sastojaka poput proteina svile ili keratina (glavnog proteinskog izgrađivača vlasi). Kako to proteini djeluju da mogu poboljšati kosu?

Beživotna kosa bez sjaja pati od nedostatka proteina. Rješenje tog problema veoma je jednostavno. Koristite proizvode koji sadrže proteine da nadoknadite taj nedostatak. Kosa će odmah živnuti i zablistati. Zašto kosa toliko žeđa za njegom i proteinima?

Uobičajeni krivci su vruća voda, predugo sušenje kose sušilom i češljanje. Trajna ondulacija ima isti učinak jer djeluje upravo na proteinsku strukturu vlasi. Što god utječe na strukturu kose, stvara taj poznati i neželjeni izgled iscrpljene kose. To opažamo po popucalim vrhovima i nedostatku svilenkastog sjaja koji je toliko privlačan na zdravoj kosi. Kutikule kose oštećene su i to se vidi.

Proteinsko rješenje za njegu kosu

Proizvodi za njegu kose koji sadrže proteine (primjerice, proizvodi s proteinima soje, svile, zobi ili žitarica), mogu popraviti izgled krhke kose. Protein dubinski prodire u vlas gdje obnavlja oštećenja u strukturi kose. Tanki zaštitni sloj proteina vraća vam kosu svilenkastu na dodir, popunjavajući rupe i neravnine u oštećenom i ogrubjelom sloju kutikula. Proteini u proizvodima za njegu kose obavijaju se oko oštećene strukture kose koja odmah izgleda zdravije i snažnije. Krhka kosa dobiva svoju prirodnu svilenkastost, a beživotna kosa živahnost. Nema sumnje, sa zdravom i energičnom lepršavošću vaše kose i vi zračite vedrinom.

Proteini po mjeri vaše kose

S novim smo tehnologijama u mogućnosti odrediti koje su proteinske strukture oštećene u beživotnoj i krhkoj kosi. Naravno, sljedeći korak je pomoći prirodi da obnovi oštećene strukture, pružajući potrebne proteine koji mogu ispuniti rupe nastale oštećenjem i obnoviti vlasi. Vjerojatno niste iznenađeni što ti novi glavni izgrađivači kose izgledaju kao prirodni proteinski izgrađivači kose. Zbog toga su bolji izgrađivači od njihovih starijih prethodnika. Njihovo moćno djelovanje zato treba upotrijebiti za obnovu kose u prirodnu svilenkastu ljepotu.

Više pomoći da kosa ostane svilenkasta

Uporaba proizvoda koji štite od topline neophodna je ako koristite uređaje za oblikovanje kose poput sušila ili ravnala. Toplina oštećuje strukturu nezaštićene kose koja je većinom izgrađena od dugih proteinskih vlakana (keratina).

Osim uporabe proizvoda za njegu kose koji sadrže protein, možete računati i na koenzim Q10 (CoQ10) koji vam može pomoći oko boljeg stvaranja proteinskog izgrađivača kose keratina.

Otkrijte: Iscrpljena kosa