Tretman za kosu
Njega kose | Iscrpljena kosa

Tretmani za kosu bolje djeluju ako se duže ostave na kosi – točno ili netočno?

Tretman za kosu idealan je program obnove vaše kose. No koji je baš za vaše potrebe? Kako se najučinkovitije koriste? I povrh svega: Je li istina da su tretmani učinkovitiji ako se ostave na kosi duže nego što piše u uputama?

Dobra pitanja koja će vjerojatno imati iznenađujuće odgovore! Kao prvo, nije istina da tretmani bolje djeluju ako ih se ostavi duže na kosi nego što je preporučeno. Razlog je taj što kosa može upiti samo ograničenu količinu sastojaka. Kad istekne preporučeno vrijeme djelovanja tretmana, kosa je upila maksimalnu količinu, nakon toga neće biti nikakvog učinka. Savjet: kako biste imali sjajniju kosu, umjesto produživanja vremena tretmana, pokušajte češće nanositi taj tretman na kosu – preporuka je barem jednom tjedno. Ti tretmani sprječavaju i obnavljaju oštećenja kose, a zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka, imaju trajniji učinak od regeneratora.

Koji tretman za koji tip kose?

Kako biste bili sigurni da ste odabrali odgovarajući tretman za svoju kosu, prije kupnje analizirajte svoju kosu. Imate li popucale vrhove, prhut, suhu ili masnu kosu? Koji god je vaš tip kose, za svaku potrebu postoji tretman koji pruža ciljani učinak svojom posebno uravnoteženom formulom. Primjerice, tretman za kuštravu kosu učinit će kosu glatkom i svilenkastom, no neće je riješiti prhuti.

Na što treba paziti kod uporabe tretmana za kosu

Umasirajte točno određenu količinu tretmana u kosu. Ako imate jako dugu kosu, trebat ćete upotrijebiti više od navedene količine. Budući da mnogi tretmani sadrže dodatne sastojke za zdravo vlasište, tretman se treba temeljito umasirati u čistu, vlažnu kosu i uz rub kose, kako biste potaknuli cirkulaciju vlasišta. Savjet: nakon što nanesete tretman, omotajte kosu toplim ručnikom tijekom vremena djelovanja. Toplina omekšava kutikule vlasi i aktivni sastojci mogu lakše prodrijeti u njih. Zatim temeljito isperite kosu mlakom vodom. Svidjet će vam se blistav rezultat – i sigurno smo da ćete ubuduće htjeti česte udovoljavati svojoj kosi.

Otkrijte: Iscrpljena kosa