Njega kose | Iscrpljena kosa

Maska za kosu: Intenzivan program njege

Naša kosa mnogo toga trpi: dnevno oblikovanje, stroge frizure, bojenje i previše topline ili hladnoće, što stvara golem pritisak. Sjajno rješenje: maska za kosu! Što taj dragocjeni proizvod za njegu doista čini, kad i kako se nanosi? Izvještavamo vas

„Kako se brinete za svoju kosu?“ Pitanje koje smo vjerojatno svi čuli od svog frizera. U razgovoru koji slijedi, termin tretman kose ili maska za kosu sigurno će se spomenuti barem jednom; ili zato što ste odavno prepoznali poseban efekt tog moćnog tretmana ili zato što ste imali povjerenja u svog frizera kad vam je predložio da ga isprobate.

No što je točno taj superproizvod koji hvale i preporučuju svi stručnjaci za kosu, frizeri i ljudi s lijepim kosama?

Što je maska za kosu?

Maska za kosu je intenzivna krema za njegu koja se nanosi ili umasira u vlažnu kosu nakon pranja šamponom i ispire se nakon određenog vremena. Spoj aktivnih sastojaka različit je, ovisno o svrsi proizvoda. Većina maski obnavlja oštećenja unutar i na površini strukture vlasi, daju joj vlagu i sadrže biljna ulja (poput arganova, sjemena marelice, jojobe ili bademova ulja), te bogate proteine kao i vitamine.

Zašto maska za kosu?

Maska je šlag na torti programa za njegu kose. Tajna: intenzivna i dugotrajna učinkovitost. Zahvaljujući sastojcima za obnovu, ravna kosa postaje sjajna i čvrsta, a kovrčama se vraća njihova živost. Rezultat se može osjetiti odmah nakon ispiranja maske: kosu je mnogo lakše raščešljati i počešljati te je odmah mnogo podatnija.

Razlika između maske i tretmana?

Ako se pitate koja je razlika između tretmana za kosu i maske za kosu, imamo odgovor: maske obično sadrže više ulja koji kosi daje veću vlagu. No razlika u usporedbu s tretmanom je minimalna. Oba proizvoda na tržištu obećavaju isti učinak. Oba su proizvodi za dodatnu njegu i redovitu uporabu na kosi, sa sličnim sastavom i obogaćeni dragocjenim njegujućim sastojcima. Iako možda postoje razlike između tretmana za kosu i maske za kosu što se tiče intenziteta i učinkovitosti, one su zanemarive.

Koliko često se koristi maska za kosu?

Nađite zdravu sredinu: maske za kosu ne bi se trebale prečesto koristiti, inače će kosa postati nepotrebno teška zbog bogatih sastojaka i pretjerane njege. No proizvode za njegu treba nanositi redovito za dugotrajni uspjeh. Naša preporuka: jednom ili dvaput tjedno savršena je doza.

Kako ispravno nanijeti masku za kosu:

1. Operite kosu kao obično i zatim je malo posušite ručnikom.

2. Nanesite masku na vlažnu kosu i pustite da djeluje oko 5-10 minuta.

Savjet: Idealno bi bilo da je nanesete češljem sa širokim zupcima i zatim omotate ručnik oko glave. Toplina pomaže aktivnim sastojcima da budu učinkovitiji.

3. Temeljito isperite kosu mlakom vodom.

Otkrijte: Iscrpljena kosa