chocolate-brown-hair
Boja kose | Trendi smeđa boja kose

Čokoladno-smeđa kosa

Ukusna i beskalorična – čokolada se sada nosi na glavi. Slasna čokoladna boja popularnija je nego ikad prije i dolazi u senzualnim nijansama. Otkrivamo frizure i šminku koje se savršeno stapaju s čokoladnom kosom

Tako nevjerojatno meka: novi trend boje temelji se na vrhunskoj tamnoj čokoladi, što je sasvim po našem ukusu: tamna i elegantna. Nećete je se tako brzo zasititi. Baš kao što tamna čokolada sadrži različite količine kakaa (jako tamna, tamna i poluslatka), tako i ovaj trend boje ima različite nijanse smeđe (tamna, tamnija i najtamnija). Obična i iznimna u jednome – najbolja strana smeđe kose:

Iznimno tamna čokolada

Schokobraunes Haar
© Getty Images

Slatko: Na modnoj reviji kuće Chloè, kovrčava kratka kosa vrlo tamne čokoladne nijanse

Iznimno tamna čokolada sadrži vrlo visoki udio kakaa (70 posto i više). Ne čudi što je vrlo tamna, tako se i ta boja za kosu gotovo ne razlikuje od crne. Smeđi tonovi vidljivi su samo ako pobliže promotrite kosu.

Frizure i styling: kovrčava kratka kosa modela Arija Westphala (fotografija) osvježava boju tamne čokolade. Ova je frizura iznimno moderna uz malo natapiranu kosu.

Šminka: Naglasite oči! Kratka trendi frizura u čokoladno-smeđoj boji savršeno uokviruje seksi mačje oči ili lijepe obrve. Možete nanijeti i svijetlocrveni ruž na usne. Kontrast između svijetlog ruža za usne i raskošne čokoladne nijanse u kosi vrhunski je mamac za pozornost.

 

Tamna čokolada

Schokobraunes Haar
© Getty Images

Ista modna kuća, različita nijansa: i Chloè voli tamnu čokoladu

Sa 55 posto udjela kakaa u tamnoj čokoladi, okus kakaa malo je blaži u usporedbi s iznimnom tamnom čokoladom. Odgovarajuća nijansa smeđe boje kose također je malo svjetlija ili mekša: divna i baršunasta – vrlo ukusna boja kose!

Frizure i styling: Nezaglađeni uvojci unose živahnost u tamnu kosu. Zahvaljujući kovrčavoj strukturi, svjetlo se nasumce reflektira, što vizualno posvjetljuje ovu tamnosmeđu nijansu.

Šminka: Ne bojte se zasladiti stvari! Šminka boje kože osvježava vaš ten uz tamnosmeđu kosu. Nijanse poput ružičaste nježan su kontrast intenzivnoj boji kose, zato su prikladne za čokoladne nijanse!

Tamna čokolada

Schokobraunes Haar
© Getty Images

Da se rastopite: dizajnerica Judy Wu poslala je svoje modele na pistu s punđama u poluslatkim čokoladnim nijansama

U poluslatkoj čokoladi, omjer kakaa i šećera je podjednak. Zato se ova slađa varijanta obično koristi za ukrašavanje kolača, torti ili pralina. No također i za ukrašavanje kose. Topla, svijetla, intenzivna – ponešto svjetlija čokoladna nijansa lijepo je izbalansirana.

Frizure i styling: Ležerno oblikovana punđa na modnoj reviji Judy Wu (fotografija), savršena je za čokoladno-smeđu kosu. Genijalna posljedica: vaše je lice otvoreno, tako da ten može zablistati.

Šminka: Budite profinjeni! Ružičasta naglašava jagodice i usavršava crte lica. Prvo na obraze nanesite svijetli bronzer, a zatim ružičasto rumenilo.