brunette-facts
Boja kose | Trendi smeđa boja kose

Smeđa: Sve činjenice o toj boji kose

Lijepa brineta: krotka, druželjubiva, možda pomalo rezervirana – ovako često zamišljamo brinete. No jeste li znali da sa smeđom kosom izgledate pametno i da ta boja kose posebno privlači muškarce? Otkrivamo činjenice o smeđoj boji kose i svemu što trebate znati o njoj

Popularne brinete: Audrey Hepburn, Romy Schneider, Angelina Jolie i Countess Kate – te žene imaju zajedničko dvije stvari: sve su brinete i sve su osvojile naša srca! Zašto se onda pridjevi poput „pristojna“ i „dosadna“ često spominju kod opisivanja smeđe boje kose? Zapravo, popis zanimljivih brineta može biti beskrajno dug. Čak su i mnoge poznate plavuše podlegle tamnom izazovu: Cameron Diaz, Katherine Heigl i Reese Witherspoon – sve su one isprobale tu privlačnu boju kose. Sa zavodljivim rezultatima! Bivša plavuša koja je sada među brinetama jest Felicity Huffman iz serije „Kućanice“. Znana kao plava superžena iz te uspješne serije, glumica se prvi put pojavila sa smeđom kosom na dodjeli nagrada Emmy. Izgleda li kao kućanica? Nimalo!

Usput, riječ „brineta“ došla je iz francuskog – brunâtre – što znači „smećkasto“. Provjerili smo činjenice – zašto je smeđa vrlo posebna boja kose:

Činjenica br. 1: Brinete su pametne
To nije stereotipan zaključak, dokazano je: 63 posto akademkinja u Njemačkoj ima tamnu kosu. Razne ankete također pokazuju da se brinete smatraju najviše inteligentnima.

Činjenica br. 2: Smeđe je moćno
Snažna kosa: brinete imaju razloga da se ponose svojom čvrstom strukturom kose. Dok druge boje kose znaju biti tanke i osjetljive, smeđa kosa ima prirodnu prednost za oblikovanje: od frizure pune volumena do precizne pletene kreacije – smeđa pokazuje svoju izdržljivost i efektnost u svakoj frizuri!

Činjenica br. 3: Muškarci kažu: Ona prava je brineta
U anketi provedenoj na internetskoj stranici za upoznavanje eDarling, muškarci povezuju smeđu kosu s inteligencijom, uspjehom, odanošću i humorom. Taj je potpuni paket vjerojatno razlog zašto muškarci svoju ženu iz snova zamišljaju kao brinetu.

© Getty Images

Što više muškarci mogu poželjeti? Blistava, snažna i lijepa: lako se zaljubiti u brinete poput modela Emme Miller

Činjenica br. 4: Istaknuta među bojama za kosu
Smeđa kosa jako dobro reflektira svjetlo. To znači da smeđa nikad nije samo smeđa: sa zlatnim ili srebrnim pramenovima, te nijanse uvijek izgledaju posebno elegantno. Blistavost i razne primjese boja u smeđoj kosi još bolje dolaze do izražaja uz odgovarajuću njegu. Blistava ljepota za brinete: ulje za kosu s tekućim kristalima. Neka vaša kosa bude lijepa i sjajna!

Činjenica br. 5: Smeđa je neodoljivo slatka
Doslovno: nazivi raznih smeđih nijansi često zvuče ukusno i iznimno zavodljivo. Od klasičnih naziva poput karamel, nugat i tamna čokolada, imamo i trendi imena poput smeđi šećer – smeđa će vas kosa sigurno rastopiti.

Jeste li spremni da je isprobate? Za više o oblikovanju smeđe kose, pogledajte našu galeriju:

Galerija: San u smeđoj boji