Boja kose šampanjac brond
Boja kose | Smeđa kosa

Šampanjac brond: Suncem okupani trend za jesen i zimu

Novi trend boje kose šampanjac brond spaja mnoge različite nijanse. Rezultat? Iznimno blistava i vrlo prirodna boja kose. Zato je ovaj plavi ton savršen za hladnija doba i za sve one koje vole višestruke odsjaje u svojoj plavoj kosi, no koji nisu pretjerano jarki.

Vječno ljeto je moguće – barem kad je u pitanju vaša kosa. Upoznajte boju kose koja blista gotovo kao sunce: šampanjac brond, svjež spoj smeđih i plavih nijansa. Taj blistavi trend boje kose savršen je za zimu. Boja najbolje pristaje uz tamnoplavu kao temeljnu boju. Otkrivamo kako se dobiva boja šampanjac brond i kako najbolje dolazi do izražaja.

Šampanjac brond: Kako se dobiva

Žena sa šampanjac brond bojom kose

Šampanjac brond boja kose dostojno parira jesenjem suncu

Za dobivanje boje šampanjac brond, spajaju se smeđi i plavi tonovi – točnije, svijetlosmeđi i ledenoplavi pramenovi. Time se stvara poseban sjaj koji ističe boju šampanjac brond od drugih plavih nijansa. U kosi se razmjenjuje spoj svijetlih i tamnih nijansa pa plava boja kao da oživljava. Ravnoteža je ključna u boji šampanjac brond. Ovdje je potreban ravnomjeran omjer toplih i hladnih nijansa, što također pridonosi blistavosti boje i skladnom izgledu.

Kome pristaje šampanjac brond boja kose?

Žena s naočalama i šampanjac brond kosom

Šampanjac brond osobito dobro izgleda u tamnoplavoj kosi.

Ova trendi boja najbolje pristaje prirodnim plavušama. Osobito onima koje žele imati prirodan rezultat svoje boje kose. Čak za žene koje još nisu bojile svoju kosu, ovaj je trend idealan jer unosi višestruke odsjaje u prirodnu plavu boju, ne izgledajući umjetno.

Kako kosa ne bi bila pod stresom od posvjetljivanja, važno je da se šampanjac brond boja kose njeguje proizvodima posebno razvijenima za obojenu kosu. To uključuje redovitu uporabu maske za kosu (dva puta tjedno). Kako bi kosa izgledala glatko i sjajno, zagladite je s nekoliko kapi ulja po dužini kose do vrhova, izbjegavajući korijen da ne otežate kosu.

Savjet: šampanjac brond ne mora se postići odmah kod prvog posjeta frizeru, nego se do nje može doći u nekoliko bojenja. Tako se kosa nježnije posvjetljuje i boja će izgledati prirodnije.


Želite jarkiji plavi ton? Pronađite Schwarzkopf Professional frizera koji će vam pomoći da dobijete šampanjac brond boju kose.