Boja kose | Smeđa kosa

Novi pramenovi za tamnosmeđu kosu

Novo se svjetlo ovih dana viđa u tamnoj kosi: profinjeni pramenovi sve su češći u kosi lijepih brineta. Profinjeni, svježi, prirodni – trenutačni trend pramenova doživljava sofisticiranu suzdržljivost. Bronde i ombré? Predstavljamo nove blistave pramenove za brinete: balayage, babylights i ecaille

Tražite prosvijetljenje? Prirodno! Primjerice, tamnosmeđa kosa dobiva na blistavosti diskretnim pramenovima. Posvjetljivanje učinkovito stvara osvježenost, blistavost i moderan, mladenački izgled. Sve bez promjene frizure. Što je novo u toj popularnoj tehnici bojenja? Umjesto uobičajenih pramenova u kosi koji stvaraju kontrast jer su precizno obojeni od korijena do vrhova, sad se traži prirodan izgled. Nježni, delikatniji prijelazi i skladne nijanse – ukratko: frizura bi trebala izgledati prirodno, a ne obojeno. Predstavljamo profinjene pramenove koji će razveseliti brinete: balayage, babylights i ecaille.

Novi pramenovi za tamnosmeđu kosu: Balayage

Neue Highlights für dunkelbraunes Haar
© Getty Images

Privlačan spoj: Model Courtney Sixx pokazuje kako balayage lijepo spaja dvije nijanse boje

Termin „balayage“ dolazi od francuske riječi „balayer“ što znači „mesti“ ili „četkati“. U ovoj tehnici bojenja, svjetliji pramenovi oblikuju se slobodno u različitim debljinama bez odvajanja pramenova. Učinak: za razliku od klasičnih pramenova, ovdje nema jasne odvojenosti i prijelazi su mekši. Dvije nijanse miješaju se suptilno za fantastičan prirodan izgled.

Očaravajuće: S tom slobodnom tehnikom, bojenje počinje oko 10 cm od korijena kose. Time se stvara dojam volumena ili se smanjuje – ovisno o tipu kose i željama. Tom tehnikom bojenja dobivate kosu „po mjeri“ koja pristaje upravo vama. Najbolje od svega: uz ovaj trend bojenja, dužina i tekstura kose uopće ne igraju nikakvu ulogu. Može se koristiti za dotjerivanje bilo koje frizure!

Novi pramenovi za tamnosmeđu kosu: Babylights

Neue Highlights für dunkelbraunes Haar
© Getty Images

Suzdržano: Kosa glumice Lee Michele blista s profinjenim babylightsima

Za one koji žele diskretne akcente i samo malu promjenu svog izgleda, mini pramenovi „babylights“ sjajan su način da se ukrasi kosa. Oni se uglavnom nanose na prednji dio kose koji uokviruje lice. Time ten dobiva dodatnu svježinu, a kosa vizualnu dubinu i izgleda punije. Za prirodan izgled osvjetljuju se samo pojedini vrhovi i to za nijansu, a zadržava se prirodna boja kose. Kosa bi trebala biti duga barem do ramena za popularne babylightse. Tako su ti suptilni pramenovi efektivniji, a spektar boje izgleda bogatije i živahnije.

Novi pramenovi za tamnosmeđu kosu: Ecaille

Neue Highlights für dunkelbraunes Haar
© Getty Images

Glumica Laura Marano ne želi kosu bez efekta sunca u njoj, čak ni u jesen. Njezina zraka nade: ecaille

Strogo govoreći, ecaille nije tehnika bojenja kose, nego novi trend boje. Budući da su i ovdje značajka blagi prijelazi boje, boja se četkom nanosi na pramenove. Razlika je u široj paleti boja. Ovdje se pramenovi izmjenjuju od boje lješnjaka, karamele do med-plave – zavodljivo s višestrukim odsjajima! Igra raznih nijansi stvara elegantan, prirodno blistav izgled. Budući da taj višebojni stil izgleda kao prirodna boja kose, može se napraviti na kosi svake dužine!