color-trend-ombre-look
Boja kose | Savjetovanje o boji

Bojenje vrhova

Što je trenutačno moderno u bojenju kose? Veseli vrhovi! Tehnike i stilovi u kojima su samo vrhovi kose obojeni. Ombré ili uzorak kornjačevine: objašnjavamo što je u modi, kako se boji i sve o njezi potrebnoj za dugotrajan efekt

Mali pramenovi, sjajan efekt: trendovi boje ove su sezone usredotočeni na vrhove, proširujući paletu oblikovanja kose. Od skladnog do velikog kontrasta, od klasične do ekstravagantne frizure ili jednostavne i očaravajuće lijepe – višebojne frizure imaju sve! Samo trebate odabrati jednu. Koje nijanse i stilovi su trenutačno u modi? Pogledajte sami:

Vodeći trendovi bojenja

Obojeni vrhovi: U ovom bojenju vrhovi (i dijelom dužina kose), obojeni su u odabranu boju. Prirodna boja kose može se ili posvijetliti ili obojiti u očaravajuću nijansu poput ljubičaste, ružičaste ili čak zelene. U svakom slučaju, prijelaz iz jedne boje u drugu jasno je vidljiv.

Ombré: Nježnija varijanta bojenja vrhova. Ovdje je samo donji dio kose posvijetljen, ali samo za nekoliko nijansi. Boja se ne nanosi četkom, nego češljem – a time dobivamo mekan prijelaz koji izgleda prekrasno prirodno.

Uzorak kornjačevine: Ovaj vodeći trend definiraju nježni prijelazi i skladan spoj boja, uglavnom nijanse plave i smeđe. Boja se nanosi na tanke pramenove u cijeloj kosi – ne samo na donji dio kose kao kod bojenja vrhova i ombréa, nego i sprijeda i do vrhova! Time kosa izgleda živahno i višebojno. Najbolje kod ovog trenda: bojenje se individualno prilagođava kosi i obliku lica pa samim time pristaje svakoj ženi!

Želite pokazati svoje prave boje? Za spoj boja i tehniku, pogledajte našu galeriju:

Galerija: Bojenje vrhova

Savjeti za njegu obojenih vrhova:

  • Nanesite regenerator koji sadrži formulu za zaštitu boje nakon pranja kose. Regeneratore je najbolje nanijeti samo na vrhove kako biste izbjegli „pretjeranu njegu“ kod vlasišta – tako da posebna njega dopre tamo gdje je potrebna.
  • Nanesite malo ulja za kosu na dužinu kose i vrhove. Ulje unosi blistavost u boju i štiti od UV zraka – što sprječava brzo blijeđenje boje.    
  • Poprskajte kosu zaštitom od topline prije oblikovanja frizure. Uz odgovarajući proizvod za zaštitu kose, ništa vam ne stoji na putu do trendi frizure!