coloration-or-hair-tint
Boja kose | Savjetovanje o boji

Trajna ili privremena boja za kosu?

Ništa nije učinkovitije za promjenu izgleda od nove boje za kosu. No koja je metoda bojenja najbolja za vas: trajna ili privremena boja za kosu? Pomoći ćemo vam da se odlučite: koja je razlika između ta dva proizvoda, njihove prednosti i koje rezultate možete očekivati.

Već ste odabrali svoju novu boju za kosu, ali niste sigurni kojom metodom biste obojili kosu? Postoje dvije mogućnosti: trajna boja za kosu ili privremena boja za kosu. Koji proizvod biste trebali odabrati ovisi o raznim čimbenicima. Pomažemo vam da donesete ispravnu odluku za svoj novi izgled:

Trajna ili privremena boja za kosu: Pitanje vremena

Želite li nešto trajno ili samo malo osvježenje? Pogodili ste, način na koji ćete obojiti svoju kosu novom bojom pitanje je načela. Kad ćete znati odgovor na to pitanje, već ste korak bliže nalaženju savršene metode bojenja. Koliko će dugo boja biti na vašoj kosi glavna je razlika između trajne i privremene boje.

Trajna ili privremena boja za kosu: Kako djeluju?

Razlika u trajnosti boje ovisi o djelovanju pojedinog proizvoda. Kod trajnih boja za kosu, pigmenti se učvršćuju u kutikulama unutar vlasi. Alkalne tvari poput amonijeva hidroksida otvaraju vlakna vlasi i omogućavaju novim pigmentima da uđu. Nova boja kose čvrsto se veže za vlas i ne ispire se. Kosa mora izrasti da bi imala opet svoju prirodnu boju. Redovitim ponovnim bojenjem ili obradom izrasta održava se njegovan izgled i trajna ljepota boje kose.

Kod privremene boje za kosu, redovito ponovno bojenje nije potrebno budući da pigmenti s vremenom izblijede. Privremena boja prima se samo za vanjski dio vlakna vlasi. Nakon otprilike šest do osam pranja, nova boja posve izblijedi.

Možda ste se susreli s još jednim proizvodom na polici s bojama za kosu: polutrajnom bojom. To je proizvod između trajne i privremene boje. On djeluje kao boja za kosu, jer pigmenti prodiru u vlas, ali izblijede kao kod privremene boje. Prirodna boja kose vraća se nakon 28 pranja.

Trajna ili privremena boja: Test prikladnosti

Što čini koji proizvod za bojenje kose? Sastavili smo popis prednosti tih dviju metoda bojenja:


Prednosti trajne boje za kosu:

- Nova vi: Dobijete trajne rezultate i možete značajno i trajno promijeniti svoju boju kose. Savršeno, ako ste se čvrsto odlučili!

- Nema više sijedih: Trajna boja sto posto prekriva sijede vlasi. Prava fontana mladosti!

- Posvijetlite se: Od smeđe u plavu? Nema problema! Trajna boja za kosu može posvijetliti tamnu kosu. To je zato što proizvodi za izbjeljivanje sadrže vodikov peroksid koji uklanja tamne prirodne pigmente iz vaše kose. Time svijetla boja kose može zasjati u svom punom sjaju na vašoj glavi.


Prednosti privremene boje za kosu:

- Idealna je ako volite eksperimentirati. Budući da boja ostaje samo privremeno na kosi, možete isprobavati nove nijanse bez prevelikog rizika.

- Nježna prema kosi: Pigmenti se vežu samo za vanjski dio vlasi, kutikule se ne moraju otvarati – nova boja na nježan način!

- Uravnotežena: Privremena boja ravnomjerno blijedi, nema vidljivih razlika u boji na kosi i izrast se ne ističe kako kosa raste.

- Izniman sjaj: Možete ostati kod svoje prirodne boje kose i osvježiti je privremenom bojom. Ovaj proizvod je pravi pojačivač sjaja.

Kao što vidite, obje metode bojenja kose imaju svojih prednosti. O vama i vašim željama ovisi što želite od svoje nove boje kose i koje rezultate želite postići, pa prema tome odaberite trajnu ili privremenu boju za kosu.