Žena s kratkom kosom i pramenovima
Boja kose | Pramenovi

Moderno, ne suhoparno: Pramenovi za kratku kosu opet su u modi

Htjeli biste osvježiti boju svoje kratke kose? Pokušajte to s pramenovima. Pramenovi više nemaju onu svoju reputaciju iz 90-ih i sad doživljavaju moderni procvat. Čitajte dalje i otkrijte kako danas stvaramo pramenove u kratkoj kosi

Pramenovi u kratkoj kosi: malo „staromodno“? Nije! Nanose se novim tehnikama i supermoderni su. Nema potrebe da se bojite izgleda ježa iz devedesetih – moderni pramenovi za kratku kosu izgledaju mnogo prirodnije te unose svježinu u boju kose. Otkrivamo koje tehnike bojenja daju najljepše rezultate u kratkoj kosi.

Kako se danas rade pramenovi u kratkoj kosi

Bočni pogled žene s kratkom kosom i pramenovima

Pramenovi u kratkoj kosi izgledaju moderno i okupano suncem.

Najljepši pramenovi su oni koji izgledaju prirodno. Zamislite: vaša kosa nakon ljetnog odmora na moru. Zabrinuti zbog iznenadnih, oštrih prijelaza između pramenova i ostale kose? Za to nema potrebe! Uz odgovarajuće tehnike bojenja, lako možete postići prirodan izgled. Primjerice, tehnika balayage je idealna. Ta je metoda prikladna i za dugu i za kratku kosu. Boja se nanosi slobodno četkom. Rezultat? Pramenovi koji izgledaju super dinamično i moderno. Uz balayage, bojenje dlanom druga je tehnika idealna za kratku kosu. Ovdje se boja nanosi dlanovima. Važno: uvijek nosite rukavice kako biste zaštitili kožu ruku. Rezultat: jednostavna frizura s pramenovima. Bojenje dlanom idealno je ako samo želite posvijetliti vrhove kose.

Želite isprobati bojenje dlanom ili tehniku balayage kod kuće? Najbolje je da zamolite prijateljicu da vam pomogne s nanošenjem. Bojenje kose na pozadini glave može biti zeznuto.

Najbolje boje za pramenove u kratkoj kosi

Pozadina žene s kratkom kosom i pramenovima

Prirodni pramenovi izgledaju očaravajuće i u malo dužoj kosi.

Najbolji način za oblikovanje svijetlih pramenova u kratkoj smeđoj kosi jest izbjeljivačem. Plava temeljna boja kose može se lijepo osvježiti zlatno-plavim i smeđim pramenovima. Želite isprobati nešto šarenije? To možete postići jarkim, polutrajnom bojom. Ako niste sigurni koja boja ili spoj boja pristaje vama i vašoj temeljnoj boji kose, posavjetujte se s profesionalnim frizerom.

Savršena njega za kratku kosu s pramenovima

Kako biste svoju kratku, obojenu kosu što duže održali sjajnom i lijepom, važno je da joj pružite odgovarajuću njegu. Idealno: linije proizvoda za njegu kose posebno razvijene za obojenu kosu. Jednom tjedno nanosite masku na kosu. Savjet: što je kosa kraća, trebate nanijeti manje proizvoda. Masku za kosu nanosite samo na vrhove kose kako biste spriječili otežavanje kose. Tretmani u spreju koji se ne ispiru savršeni su za kratku kosu: lagani su, a dubinski njeguju.

Otkrijte: