platinum-blond
Boja kose | Platinasto-plavi trend

Hladna platinasto-plava postaje topla

Metalni sjaj platinasto-plave kose čini se hladnim, no odabirom nježnih frizura ili frizura sa šiškama može se unijeti toplina. Model Stef van der Laan i poznate zvijezde poput Mélanie Laurent, pokazuju kako se oblikuje svijetloplava kosa. Objašnjavamo kako možete postati platinasta plavuša

Platinasto-plavi trend
© Getty Images

Mélanie Laurent i Jaime King odlučile su se za postepenu frizuru za svoju svijetloplavu kosu i ne smeta im taman izrast

Platinasto-plava kosa izgleda nezemaljski. Mnogi najsvjetliju plavu boju poistovjećuju s bićima koja nisu sa Zemlje. Ne morate izgledati anđeoski da biste imali platinasto-plavu boju kose. Takva prirodna svijetloplava kosa prava je rijetkost. Kako biste dobili tu boju, potreban je vodikov peroksid (izbjeljivač). Često se dobiva dojam da je žena s tom bojom kose nepristupačna. Međutim, postoje načini kako možete izbjeći taj hladan izgled. Čak i najsvjetlija plava izgleda toplije u spoju s nježnim ili nezaglađenim frizurama.

Jasne no meke linije tajna su privlačnih frizura modela i zvijezda s platinasto-plavom kosom. Deblji pramen kose može padati preko čela i biti začešljan iza uha (pogledajte frizuru Stef van der Laan na gornjoj fotografiji), duga plava kosa može biti postepeno ošišana (pogledajte frizuru Mélanie Laurent), bob-frizura do ramena izgleda ženstveno s valovitom kosom (pogledajte frizuru Jaime King), ili bob do brade razbarušen nakon sušenja kose i izvlačenja na okruglu četku (pogledajte frizuru Cameron Diaz). Više nema potrebe da skrivate taman izrast u platinasto-plavoj kosi jer izgleda prirodno.

Osnovni uvjeti za bojenje kose u platinasto-plavu boju

Platinasto-plava Cameron Diaz
© Getty Images

Cameron Diaz doimlje se pristupačno sa svojom platinasto-plavom kosom do brade. Frizura sa šiškama i tamniji pramenovi unose lepršavost i živahnost u tu frizuru

Imate pepeljasto-plavu kosu. Tamnoplava najbolja je prirodna boja kose za bojenje u platinasto-plavu. Tamnosmeđu ili crnu kosu nije lako obojiti u platinasto-plavu.

Imate kratku kosu ili kosu do ramena. Uglavnom je redovito šišana kratka kosa zdravija od duge kose. Rezultati bojenja također su više ujednačeni ako imate kratku kosu.

Imate zdravu kosu. Rezultati bojenja nisu optimalni za krhku ili oštećenu kosu. Izbjeljivanje kose u plavu boju osobito je teško na oštećenoj kosi.

Izuzetno njegujete svoju kosu. Ključno je da svoju kosu ne izlažete štetnim utjecajima prije i nakon bojenja u platinasto-plavu boju. To uključuje nježno stiskanje kose ručnikom nakon pranje, a ne trljanje. Nježno češljajte kosu češljem sa širokim zupcima i, ako je moguće, nemojte koristiti uređaje za oblikovanje kose koji isijavaju toplinom (ravnalo, kovrčalo).

Posavjetujte se s profesionalnim stručnjakom za kosu iz Schwarzkopfa ako niste sigurni je li vaša kosa prikladna za bojenje u platinasto-plavu boju.