Žena bez sijedih vlasi
Boja kose | Sijeda kosa

Bez nijansi sive: Najbolje boje za sijede vlasi

Što pomaže kad imate sijede vlasi? Najljepše boje kose ove sezone. Pokazujemo vam kako možete skriti svoje sijede i vratiti kosi prirodan izgled. Za sve koji ne žele bojiti svoju kosu, pokazujemo moderne frizure za sijedu kosu

Glumica Katie Holmes ih ima, baš kao i milijuni drugih žena i muškaraca: sijede vlasi. Malo je ljudi doista zaljubljeno u srebrnu kosu, pa se postavlja pitanje: kako mogu prekriti svoje sijede? I još važnije: koja će me boja kose pomladiti? Mi imamo sve odgovore.

Kako prekriti sijede vlasi

Žena s plavim pramenovima

Plavušama je lakše sa sijedom kosom. Prvih nekoliko sijedih može se prikriti jednostavnim pramenovima.

Ako želite posve prikriti svoju sijedu kosu, trebali biste odabrati trajnu boju za kosu koja vrlo dobro prekriva sijede vlasi. Preporučujemo da na pozadini ambalaže proizvoda pogledate primjere boja i gdje piše koju količinu sijedih boja može prekriti. Ne može svaka boja za kosu prekriti 100% sijedih vlasi.

 

Ako više želite laganije bojenje, nemate previše sijedih vlasi i nikad prije niste bojili kosu, možete isprobati preljev u svojoj prirodnoj boji kose.

 

Ako imate samo nekoliko sijedih pramenova, možete ih pokušati prekriti individualno. Međutim, trebali biste to učiniti uz pomoć frizera kako biste pronašli odgovarajuću nijansu koja će pristajati uz ostalu kosu.

 

Ako ste prošli prosijedu fazu, u kojoj su tek poneke vlasi sijede, i vaša je kosa postala posve sijeda, pazite da promjena boje ne bude previše ekstremna. Promjena od sijede u crnu, primjerice, možda vas pomladi, ali može izgledati prilično grubo. Za promjenu od svijetle nijanse u tamniju morate posve promijeniti boju, što zahtijeva potpunu promjenu izgleda.

 

Idealno bi bilo da uzmete jednu nijansu svjetliju od vaše prirodne boje. Time ćete dobiti skladniji rezultat, ali i spriječiti pojavu jako vidljivog izrasta.

Bojenje sijedih vlasi: Ove boje vas pomlađuju

Žene sa skrivenim sijedim izrastom

Njegujte svoju boju kako bi bila jarka i sjajna!

Prvih nekoliko sijedih vlasi manje su očite na plavušama. One mogu početi s dodavanjem pramenova i uporabom suptilnog preljeva. Što više sijedih vlasi, to više boje treba nanositi – pepeljasto-plava je idealna: sprječava žute tonove i očit izrast koji zahtijeva puno veće održavanje.

 

Nijanse plave koje u jednom pružaju posvjetljivanje i prekrivanje sijedih već su nekoliko godina s nama – idealan spoj za bivše plavuše koje su posijedile. Prirodna boja obično postaje tamnija s vremenom prije pojave prvih sijedih.

 

Kako biste našli odgovarajuću boju, preporučujemo uporabu naše tražilice proizvoda: http://www.schwarzkopf.international/en/brands.html

 

Žene sa srednje plavom do crnom kosom mogu koristiti proizvode za repigmentaciju. Oni sadrže pigmente boje koji ulaze u rupe pigmenata u sijedoj vlasi i stvaraju gotovo istu prirodnu boju. Međutim, za repigmentaciju kosa mora biti posve prirodna, bez ikakvih prethodnih tretiranja. Usto, ne djeluje na prirodnim crvenokosim ženama.

 

Za prekrivanje nekoliko sijedih vlasi ili sijedog izrasta do idućeg posjeta frizeru, maskara za kosu idealan je proizvod za brzi popravak. Kao što naziv govori, djeluje baš kao maskara. Štapić omogućava precizno nanošenje, a formula se lako ispire.

Zbogom sijede: kako njegovati obojenu kosu

Svježe obojana kosa uvijek izgleda njegovano i sjajno. Da biste spriječili efekt istrošenosti, trebali biste jednom tjedno nanijeti posebni tretman za obojenu kosu. Preljevi također mogu produžiti trajanje boje. Mnogi od njih sadrže zaštitu od UV zraka koja čini kosu manje ranjivom na oštećenja od sunca i sadrži dodatnu njegu koja obojenu kosu čini zdravijom.

Sijeda kosa: ponosite se njome!

Želite zadržati svoju sijedu kosu i ne bojiti je? Imamo savjete za vas. Prosijeda kosa ili posve sijeda kosa može izgledati moderno i elegantno. Sjetite se na primjer Helen Mirren ili Jamie Lee Curtis. Za sjaj sijede kose i neutraliziranje žute primjese koju uzrokuju zrake sunca i znojenje, koristite poseban šampon za sijedu kosu. On sadrži ljubičasto-plave pigmente koji neutraliziraju žutu i unose prekrasan srebrni sjaj u sijedu kosu. Možete naizmjence koristiti tu vrstu šampona i svoj obični šampon.

 

Dobra frizura ključna je za sijedu kosu. Više nego kod ijedne druge boje kose, sijeda može postati moderna i privlačna kad je dobro ošišana. Neka vas frizer savjetuje o frizuri prikladnoj za vaš tip kose.

 

Model Evelyn pokazuje nam kako se to radi u našoj kampanji #createyourstyle. Ona samouvjereno pokazuje da sijeda kosa nije samo za umirovljenike, nego i za smione mlade žene i one mlade u srcu! Umjesto odustajanja od monotone sijede kose, promijenite svako malo frizuru i stil. Zašto ne biste dodali malo boje? To će začiniti vaš izgled i ukloniti svaku sumnju da niste dosadna starica!

Otkrijte: Bojenje