tortoiseshell
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Pozor: Kosa s uzorkom kornjačevine

Savršeno: Novi trend bojenja kao stil ljeta unosi kretnju, dubinu i izričaj u kosu. Značajka ovog trendi bojenja: mek prijelaz i malo kontrasta. Objašnjavamo trenutačno omiljenu frizuru zvijezda i kako se nanosi ta tehnika bojenja

Kornjačevina. Ali kako? Bez brige, neobično zvuči, ali to je samo način na koji trebate obojiti kosu! To je popularno bojenje ove sezone. Kako se nanosi? Pitali smo stilistu zvijezda Armina Morbacha: „Trend kornjačevine nazvan je po određenoj vrsti mačaka.“ A mačka je nazvana po kornjačinu oklopu? Da, postoji sličnost između tvrdog oklopa kornjače i mekog krzna mačke – jer kornjačevina mačka, slična izgledu kornjače, ima dvobojno krzno uzorka kornjačinog oklopa. Nadahnut prekrasnom mačkom, uzorak kornjačevine u kosi definira se mekim prijelazom boje između plave i smeđe. „Igra svjetlijih i tamnijih pramenova kose treba se jasno vidjeti na svjetlu“, objašnjava stručnjak za kosu Armin Morbach. Uistinu sjajan dodatak kategoriji „boja kose koja nas čini sretnima“ jer se životinjski eponim ovog najnovijeg trenda smatra da donosi sreću.

Razlika između ombre bojenja i uzorka kornjačevine

Kosa s uzorkom kornjačevine
© Getty Images

Usporedba boje: Louise Roe (lijevo) s ombre kosom i Chrissy Teigen (desno) s trendi uzorkom kornjačevine

Iako je kod ombre bojenja kontrast između svijetle i tamne kose namjeran i očit, snažni kontrasti i nagli prijelazi izbjegavaju se u trenutačnom trendi uzorku kornjačevine.

Louise Roe (lijevo na fotografiji) nosi klasičnu ombre frizuru. Od korijena do razine ušiju, kosa ove televizijske voditeljice je smeđa, a zatim prelazi u svijetloplavu nijansu. Chrissy Teigen (desno na fotografiji), odabrala je uzorak kornjačevine. Kosa ovog modela ima tamnu temeljnu nijansu i samo vrhove koji su svijetlije obojeni. Za razliku od ombre stila, profinjeni pramenovi plave boje prošarani su po cijeloj kosi. Time se dobiva prirodan izgled. Tipičan uzorak kornjačevine: lice je također uokvireno svjetlijim pramenovima.

Pet činjenica o uzorku kornjačevine

1. Nježni prijelazi i mali kontrast

2. Tamna temeljna boja, svjetliji vrhovi

3. Svijetli pramenovi po cijeloj kosi

4. Nema šišaka: lice uokviruju svjetliji pramenovi

5. Suncem okupana kosa: prirodne plave i smeđe nijanse

Uzorak kornjačevine: Tko može nositi ovu trendi boju?

Budući da je izgled vrlo prirodan i individualno prilagodljiv svakoj boji kose, uzorak kornjačevine pristaje gotovo svim ženama.

Uzorak kornjačevine
© Getty Images

Glumice Sarah Jessica Parker, Lucy Hale i Nikki Reed (slijeva nadesno) nose uzorak kornjačevine u tamnijoj varijanti

Spoj boja mora odgovarati vašem tenu, kao i kod svakog trenda bojenja. Maslinasti i tamni ten trebaju izbjeći svijetlije plave varijante i odabrati smeđe nijanse s odgovarajućim pramenovima u zlatnoj, karamel ili mahagonij nijansi. Igra boja najbolje se vidi na dugoj kosi. Zaglađena s razdjeljkom po sredini glave (pogledajte Saru Jessicu Parker) ili kovrčava s diskretnim razdjeljkom na stranu (Nikki Reed), pramenovi otkrivaju svoj sjajan efekt. Valovita frizura do ključnih kostiju Lucy Hall još je jedna sjajna opcija za raspuštenu kosu i razigran izgled.

Uzorak kornjačevine
© Getty Images

Whitney Port više voli svjetliju varijantu uzorka kornjačevine i zna kako istaknuti svjetlije pramenove

Uzorak kornjačevine: „Balayage“ tehnika!

Umjesto poznate tehnike bojenja folijom ili kapom za pramenove, koristi se „balayage“ metoda (francuski: mesti ili četkati). Boja se nanosi na pojedine pramenove različite debljine i u raznim dužinama – samo gdje vi želite svjetlije pramenove! Ta tehnika bojenja stvara nježan, prirodan efekt. Na kraju: taman korijen ne znači da ga morate obojiti, dovoljno je reći da nosite uzorak kornjačevine. Tad su svi zadovoljni.