Žena s kosom u boji svijetloljubičaste čokolade
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Svijetloljubičasta čokolada: Novi trend boje za jesen 2017.

U hladnijim mjesecima, želimo da su boje prigušenije – čak i kad je u pitanju kosa. Svijetloljubičasta čokolada, prekrasni smeđi ton s višestrukim odsjajima i trend boja za jesen 2017., savršeno ispunjava tu želju. Otkrivamo kako se taj trendi ton postiže i kojim ženama pristaje taj moderan izgled

Magla, hladnoća, kiša: jesen i zima često nam ne daju razloga za veselje. No kad je u pitanju nova boja kose, ta nam hladna sezona puno toga nudi. Boje na našim glavama malo su istančanije – ali nikako dosadne! Jedna boja kose ove se jeseni 2017. ističe kao osobito popularan trend: svijetloljubičasta čokolada. Moderni smeđi ton istodobno prirodan i elegantan, isprepliće tople smeđe nijanse s ljubičastim i ružičastim pramenovima. Budući da je temeljni ton smeđa boja, a ne plava, obojeni pramenovi bit će manje ili više vidljivi, ovisno o svjetlu – zato je ovaj trend mnogo suptilniji od drugih nedavnih trendova šarenih boja te pastelne ružičaste i modrih tonova. To znači da je svijetloljubičasta čokolada savršena za žene koje su dovoljno hrabre za modernu – ali ne pretjerano dramatičnu – promjenu boje kose.

Pozadina glave žene s kosom boje svijetloljubičaste čokolade

Suptilni svijetloljubičasti pramenovi oživljavaju smeđu boju kose.

Postizanje boje svijetloljubičaste čokolade

Nježno postepeni ombré ključan je za trendi boju svijetloljubičaste čokolade. Inače bi boja mogla djelovati previše kruto i neprirodno. Prvo se na kosu nanose tople smeđe nijanse. Zatim se tehnikom balayage – slikanjem pramenova rukom – stvara nježan prijelaz. Zatim se na tu smeđu kosu nanose pramenovi. Boja pramenova može biti ili više ljubičasta ili više ružičasta, ovisno o osobnom ukusu.

Važno: Pramenovi se također nanose tehnikom balayage. Prirodnu smeđu kosu treba malo posvijetliti tako da se obojeni pramenovi bolje vide. Time ćete stvoriti višestruke odsjaje boja. Savjet: za dugotrajnu boju, koristite šampon i regenerator za obojenu kosu. Masku za kosu nanosite jednom ili dvaput tjedno za dodatnu njegu.

Jeste li žena za svijetloljubičastu čokoladu?

Svijetloljubičasta čokolada topla je boja kose za jesen. Taj trend najbolje pristaje ženama s hladnim tonom tena. Niste sigurni imate li hladan ili topao ton kože na licu? Kako to možete odrediti: hladan ton ima plavkastu primjesu, dok topao ton ima žućkastu primjesu. Općenito, svijetloljubičasta čokolada više pristaje prirodnim brinetama, budući da kontrast između prirodne boje i obojenih nijansi nije previše dramatičan. Izrast će biti manje vidljiv tako da nećete morati često na ponovno bojenje.

Žena s bojom svijetloljubičaste čokolade u smeđoj kosi boje lješnjaka.

Pramenovi u ljubičastom tonu smioniji su – čak u kosi boje lješnjaka.

Ako želite biti sigurni, prepustite stručnjaku bojenje svoje kose u svijetloljubičastu čokoladu. On će najbolje postići nježan ombré potreban da oživi tu boju. Pronađite Schwarzkopf profesionalnog frizera uz pomoć naše aplikacije Nađi frizera.

Otkrijte: Smeđa kosa