sombre-2560x963
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Sombré: Nježan ombré izgled

Svijetli vrhovi odavno su postali trend. Među njima je i sombré: skraćeno od „soft ombré“ što znači „nježno nijansirano“ i ističe se delikatnijim i višestruko postepenim promjenama nijansa boja za razliku od običnog ombréa. Najbolje od svega: igru sjena svijetla i tame čini privlačnom u kosi svih boja i dužina

Je li ombré na zalasku? Nije, on ostaje omiljena tehnika bojenja – te i dalje stvara kosu okupanu suncem. No budući da je taj dvobojni stil s tamnom dužinom kose i svijetlim vrhovima već duže vrijeme na trendseterskim glavama, vrijeme je da se unaprijedi. Sjajan odabir trenutka za „sombré“. S nježnim sombré izgledom, prijelaz između nijansi – obično od tamne u svijetlu – izgleda mnogo delikatnije i profinjenije. U ombré kosi, za razliku u boji između izrasta i vrhova koristi se šest nijansi, dok ih u sombréu nema više od tri. Prijelazi su u sombréu također puno nježniji. Tako prijelaz nijansa boje u sombréu izgleda posebno prirodno.

Ovo su prednosti trenda bojenja nježnog ombréa:

  • Prirodno je popularno: zahvaljujući nježnijim prijelazima i profinjenijim razlikama u nijansama, ovako obojena kosa izgleda posve prirodno.
  • Sombré za svakoga: malo svjetliji vrhovi sjajno izgledaju u kosi svake dužine.
  • Odličan za kratke frizure: delikatni prijelazi boja unose volumen, dubinu i teksturu u kosu.
  • Poticaj boje: sa sombréom možete unijeti efekt hladne boje u svoju prirodnu boju.
  • Isprobajte bez rizika: možete pustiti da obojena kosa izraste jer nema vidljivih prijelaza između nijansa.

Sombré: Bezgranično dobar

© Getty Images

Sve u jednom: sombré skladno spaja nijanse boje

Metoda bojenja za ombré i sombré ista je: umjesto četke koja se koristi za druge tehnike bojenja, svjetlija se boja nanosi češljem. Time se jamči gladak prijelaz boje u kosi. Posebne metode pletenja i uvijana mogu se dodatno koristiti za prirodan sombré izgled, namjerno stvarajući tanke svijetle pramenove. Ti mini pramenovi mogu spajati tamne i svijetle nijanse još profinjenije za izgled „po mjeri“.

Zašto ovaj trend bojenja dobro pristaje kosi svake boje? Dok klasični ombré spaja plavu i smeđu, sombré je idealan čak i za crvenu i crnu kosu. Usput, duga kosa nije obavezna za trend svjetlijih vrhova kose; on unosi profinjenost u bob i pixie-frizuru.