ombre-look
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Različite nijanse boja u kosi

Trendi bojenje dvije ili više nijanse u ombre uzorak daje frizurama svježe moderan izgled. Možete odabrati boje iz cijele palete, od karamele do crvene i jarko ružičaste. Vi odabirete boje koje će vama najbolje pristajati. Dajemo važne savjete za kombiniranje boja u ombre kosu

Riječ „ombre“ znači sjena. U terminima današnjih trendova boja za kosu to znači da je prijelaz boje kose iz jedne nijanse u drugu nije primjetan. Ombre kosa može također imati prijelaz iz jedne boje kod korijena do posve druge boje na vrhovima. Nježno nijansiranje boja definira ombre kosu. Naš leksikon Frizura po nazivu… objašnjava što je ombre kosa.

Ombre bojenje od meke do jarke

Ombre bojenje od meke do jarke
© Getty Images

Kosa pjevačice Jordin Sparks prelazi iz crne u crvenu

Ombre bojenje kose unosi novi styling element u frizuru i poziva na kreativnost. Kombinacija boja može se sastojati od dvije nijanse iste boje ili dvije posve drukčije boje. Kosa pjevačice Jordin Sparks prelazi iz crne u kontrastnu crvenu. Vaš odabir boja ovisi o vašem stilu, tenu lica i želji da se istaknete u gomili. Intenzivna, jarka ili neobična ombre kosa privući će više pozornost od smeđe kose koja prelazi iz tamno smeđe u svijetlosmeđu ili plavu. Vi odabirete kombinaciju boja. Pokazujemo vam popularne uzorke ombre kose.

Popularne kombinacije ombre kose

Na vama je da odaberete diskretne ili jarke boje za vašu ombre kombinaciju. Niže navodimo česte kombinacije nijansa u ombre kosi:

 

U kombinaciji s vašom prirodnom bojom kose…

…plava: smeđa, crvena i pastelna ružičasta, modra ili ljubičasta
…smeđa: plava, karamel, crvena ili ružičasta
…crvena: plava, smeđa, karamel ili pastelna ružičasta
…crna: tirkizna, modra, ljubičasta, zelena, crvena, žuta ili siva
…sijeda: tirkizna, ružičasta, smeđa ili crna

Savjet: Posavjetujte se sa svojim frizerom u pronalaženju najprikladnije kombinacije za ombre kosu. Možete ga i zatražiti da oboji vašu kosu u boje ili nijanse koje ste sami odabrali.

Oblikovanje ombre kose

Oblikovanje ombre kose
© Getty Images

Na ravnoj kosi prijelaz boje bit će vidljiviji, dok će na valovitoj kosi ili kovrčama taj prijelaz biti manje uočljiv. Naravno, ombre kosa također se može oblikovati u punđu. U većini punđa prijelaz iz nijanse u nijansu neće biti jasno definiran ili primjetan. Ombre kosa prikladnija je za repove od šinjona.

Lijevo: Pjevačica Kady Z s valovitom crno-crvenom ombre kosom

Odjeća koja pristaje uz ombre kosu

Odjeća koja pristaje uz ombre kosu
© Getty Images

Model Lily Aldridge s ombre bojom kose

Ombre kosa, a posebno jarko obojena ombre kosa, najbolje se ističe u spoju s odjećom koja nije previše šarena. Jessica Jarrell nosi majicu boje breskve kako bi naglasila svoju ombre kosu u smeđim nijansama. Jordin Sparks obojila je vrhove svoje crne kose u crvenu nijansu koja je iste boje kao njezina haljina. Ako niste sigurni koja odjeća pristaje uz vašu ombre kosu, odaberite crnu ili bijelu odjeću kao Kady Z i Lily Aldridge. Crna ili bijela odjeća uvijek su dobar izbor jer naglašavaju prijelaze ombre kose.


Šminka bi trebala biti manje napadna kako bi ombre kosa mogla doći do izražaja. Nanesite crnu maskaru i možda crni tuš na kapke. Boja ruža za usne poput nježne ružičaste ili svijetlosmeđe sjajno pristaju uz ombre kosu.