foilyage
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Foilyage: Novi trend bojenja kose

Prvo balayage, a sada foilyage! Stručnjaci za bojenje ponovno su razvili nešto novo: s trenutačnim trendom posvjetljivanja kose, tehnika s folijom nadograđuje dokazanu metodu balayage. Doznajte kako to izgleda i kako se boja nanosi!

Ubrzo nakon što je trend boje balayage zahvatio naše glave, pojavio se novi trend bojenja i omotao nas: foilyage! I on stvar prirodan izgled kose i postupnu promjenu boje bez jakog kontrasta. Razlika u usporedbi s balayage? Foilyage je mrvicu profinjeniji. Ali krenimo otpočetka.

Što je balayage?

Kako biste bolje shvatili trend foilyage, prvo se trebate upoznati s metodom balayage. Za razliku od konvencionalnih metoda pramenova u kojem se svaki pramen posebno boji na foliji, boja se četkom slobodno nanosi na kosu. Otud naziv „balayage“ – od francuske riječi „balayer“ što znači „mesti ili četkati“. Rezultat je nježan i prirodan efekt boje.

Što je foilyage?

Foilyage je proširena metoda balayage – unosi dodatnu profinjenost u prirodnu boju kose. Za razliku od balayage, koristi se folija. Pramenovi na foliji čine ovu metodu posebno privlačnom, pogotovo na tamnoj kosi. Efekt bojenja je intenzivniji i stvara nevjerojatne efekte na vrhovima – no uvijek izgleda predivno prirodno.

Kako se nanosi foilyage?

Kod nanošenja foilyage, prvo se stvara i boji u prirodan balayage izgled. To znači da se svjetliji pramenovi boje rukom četkaju po dužini kose sve do vrhova. Kosa kod vlasišta ostaje nedirnuta. Zatim se vanjski vrhovi zamotavaju u foliju kako bi se pojačao intenzitet boje.

Na što trebate paziti?

Sjajna posljedica: budući da je većina donjeg dijela kose obojana, ovaj se trend treba osvježavati svaka tri do četiri mjeseca.

Mali savjet za ljepotu: budući da folija može uzrokovati dodatno oštećenje kose tijekom bojenja, redovita njega je ključna. Intenzivan tretman sprječava pojavu beživotne kose bez sjaja.