in-trend-dark-hairline
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Trendi: Taman izrast

Obrada izrasta? Ne još, taman izrast sada se smatra modernim! Odgodite odlazak frizeru i namjerno pustite da izrast bude vidljiv. Taj je izgled trenutačno toliko popularan da se čak i namjerno tako kosa boji. Što stoji iza toga? Objašnjavamo…

Posvijetlili ste svoju kosu? Tada imamo dobru vijest za vas: obrada izrasta više nije tako bitna ove sezone! Taman izrast u svijetlo obojenoj kosi sada je pravi hit. Toliki hit da trendseteri namjerno tako boje svoju kosu. To je slično ombré stilu gdje su vrhovi obojeni u kontrastnu boju, no ovdje je samo prvih nekoliko centimetara kose kod vlasišta obojeno u tamniju boju. Kao da ste dugo odgađali obradu izrasta. Ležerno, no ne i neugledno! Taj trend boje popularan je i na crvenom tepihu (primjer je Billie JD Porter) i na modnim pistama (revija Vanesse Bruno).

 

Vijesti o ljepoti: Popularan izrast

© Getty Images

Malo ali slatko: Model na reviji Vanesse Bruno naglasila je svoju kosu uskom tamnom crtom kod razdjeljka

Dobro, priznajemo: Dvobojan izgled nije baš novost. Od tehnike dip-dye do ombréa, popularna dvobojna frizura već se 2015. nalazila na našim glavama. Sada je taman izrast u svijetloj kosi dorada te frizure i potencijalni trend u 2016.! Čini se da kosa (uglavnom plava) nije „odavno obojena“, što izražava ležernost i unosi prirodnost u kosu.

 

Bojenje izrasta: Učinite to sami

© Getty Images

Billie JD Porter pokazuje da taman izrast sjajno izgleda u raspuštenoj kosi

Sviđa vam se? Tada pustite da kosa izraste 2-3 centimetra i evo ga! Imate trendi frizuru!

Oni koji ne mogu čekati da kosa izraste mogu obojiti taj dio kose u tamniju boju i biti u trendu. Taj efekt izgleda posebno prirodno ako obojite kosu u svjetliju boju, a izostavite nekoliko centimetara uz glavu, umjesto da taj dio kose obojite u tamniju nijansu.

Detaljne upute:

1. Podijelite kosu u više pramenova.

2. Češljem nanesite boju u kremi na vrhove svakog pramena i umasirajte.

3. Zatim nanesite boju na ostale odvojene pramenove, izbjegavajući kosu vrlo blizu vlasišta.

Važno: Izbjegavajte pretjerano precizno bojenje. Za prirodan izgled slobodno nanesite boju malo nepravilno kod prijelaza u taman izrast.

4. Ostavite da djeluje oko 45 minuta, ovisno o boji za kosu (obavezno pročitajte upute za uporabu) i zatim temeljito isperite.

5. Ne zaboravite na ispravnu njegu kose!