Model nosi obrnuti balayage
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Balayage 2.0: Obrnuti balayage možda je trend godine

Balayage je jedna od najpopularnijih trendova – bez kraja na vidiku. No sad postoji novi obrat u slobodnom bojenju: obrnuti balayage. Objašnjavamo što taj trend boje čini tako posebnim i kako djeluje

Balayage, trend boje 2017. o kojem su svi govorili. Od Jessice Albe do Adriane Grande – svi ga imaju, kako slavni tako i obični ljudi. U 2018. veselimo se njegovu nasljedniku: obrnutom balayageu. Vratimo se na početak!

Koja je razlika između balayagea i obrnutog balayagea?

Ako pratite trendove boja za kosu, onda ste čuli za balayage: francuska riječ „balayer“ znači „mesti“. Kako to mete vaš frizer? Delikatno, u tankim pramenovima, ali samo na dužinu i vrhove kose bez diranja vrha glave. Rezultat je super prirodan prijelaz između vaše prirodne boje kose kod korijena i posvijetljenih vrhova.

Za razliku od tradicionalnih pramenova, frizeri ne koriste aluminijsku foliju za nanošenje te boje. Oni metu boju po kosi malim kistom, slobodnom tehnikom. Time se dobiva osobito mek prijelaz koji izgleda vrlo prirodno. Za razliku od tehnike ombré, boje se stapaju jedna s drugom bez snažnog kontrasta.

Žena s obrnutim balayageom straga

Evo ga: obrnuti balayage izgleda jako zanimljivo straga.

Obrnuti balayage temelji se na istom principu – stvara se dvobojni efekt. Razlika je: korijen kose je svijetao, a dužina kose i vrhovi imaju tamnije pramenove. To je lako postići u plavoj kosi, ali malo teže ako imate tamniju boju kose. U tom slučaju, morat ćete prvo posvijetliti kosu da je pripremite za boju. Za dužinu i vrhove odaberite jednu ili dvije nijanse tamniju boju od boje na korijenu kako biste postigli prirodan prijelaz.

Obrnuti balayage: Na što treba obratiti pozornosti

Izbjeljivanje, uz bojenje, opterećuje i umara tamnu kosu. Ispravna njega ključna je za izgled zdrave kose sa sjajem. Linije njege na bazi ulja za kosu štite vrhove i sprječavaju pucanje vrhova. Posebni proizvodi za bojenje sadrže UV filtar koji štiti kosu od izbjeljivanja. Trebali biste jednom tjedno nanositi masku koja će zagladiti ogrubjele vanjske folikuli i njegovati kosu kako bi bila sjajna i svilenkasta.

Ako vas zanima koja vam boja kose pristaje, naš će vam test pomoći u odabiru. U galeriji se nalaze kratki opisi prošlogodišnjih najprivlačnijih trendova tehnika bojenja.

Najbolji prošlogodišnji trendovi bojenja kose