Crvenokosa s naočalama
Boja kose | Crvena kosa

Jednostavna crvena: Kako crvenokosi njeguju svoju kosu

Prirodni crvenokosi veselite se! Vaša je boja kose prava rijetkost. Govorimo vam kako da njegujete svoju crvenu kosu da ostane zdrava i sjajna

„La La Land“ nije prvi, ali je najnoviji hit-film koji je prikazao sav potencijal crvene kose kad je Emma Stone očarala gledatelje svojim vatrenim uvojcima. Blijeda koža, prodorne oči i prirodna crvena kosa stvaraju snažan živahan šarm. Međutim, crvenokosi moraju posebno njegovati svoju kosu. Ne brinite se, objasnit ćemo vam na što točno morate pripaziti.

 

Riđu, molim: Crvenokosi su rijetkost

Nijedna druga boja kose nije tako misteriozna i privlačna, i muškarcima i ženama, kao crvena. Oni koji imaju prirodnu crvenu kosu trebaju se smatrati sretnicima. Samo dva posto svjetske populacije ima crvenu kosu. Crvenokosi ne samo da imaju rijetku boju kose nego je kosa drukčije strukture. Crvena je kosa deblja, no rjeđa od plave ili smeđe kose. Kako bi se istaknule posebne kvalitete crvene kose, potrebna je posebna njega.

Savršena njega za crvenu kosu

Uz crvenu kosu često dolazi blijeda put i pjege. Ako imate tu rijetku boju kose i taj tip kože, znate da ste posebno osjetljivi na UV zrake. Zato žene s crvenom kosom ne samo da trebaju zaštititi svoju kožu, nego i svoju kosu. Ljeti uvijek nosite šešir ili se držite hlada.

Žena s prirodnom crvenom kosom

Vječna ljepota – prirodna crvena kosa s plavim očima i porculanskim tenom.

Postoje posebne linije za njegu plave i smeđe kose – no puno manje za crvenu kosu. Muškarci i žene s crvenom kosom često moraju pribjeći proizvodima za obojenu kosu. Šamponi, regeneratori i maske za obojenu kosu sadrže nešto pigmenata koji crvenoj kosi daju prekrasan sjaj kad je obasjana suncem. Oni obično sadrže i UV zaštitu, koja štiti kosu od tih štetnih zraka.

Ako imate crvenu kosu, jednom tjedno trebate nanositi masku. Za razliku od regeneratora, njegujuće i obnavljajuće tvari prodiru u vlas i jačaju je. Zatim zaglađuju ogrubjelu površinu oštećenu sušenjem, ravnanjem i četkanjem, čineći je sjajnom, glatkom i manje kuštravom. 

Proizvodi za posebnu njegu pomažu ukrotiti deblje vlasi. Regeneratori i maske su obavezni, a losion protiv kuštranja i ulje za kosu dat će joj glatkoću.

Istaknite ono najbolje kod crvene kose

Žena s prirodno crvenom, sjajnom kosom

Jedinstven izgled sa sjajnom, njegovanom crvenom kosom.

Što se tiče šminke i odjeće, što je crvena tamnija, to je snažnija vaša paleta boja.

Svjetlije crvenokose trebaju se držati prirodnih nijansi poput svijetlosmeđe, zelene, bež ili biserne. Ako vas je priroda obdarila jarkocrvenom kosom, možete nositi tamnosmeđu, blistavu zlatnu ili smaragdno-zelenu.

Rumenilo neka bude smeđih nijansi. Ako morate nanijeti ruž na usne, neka nijansa bude slična vašoj boji kose ili nanesite prozirno sjajilo za usne.

Muškarci bi također trebali njegovati svoju crvenu kosu. Slavni trendseteri poput Eda Sheerana pokazuju nam kako se to radi. U našoj kampanji #createyourstyle, naš model pokazuje da je neobična boja kose nešto čime se trebamo ponositi.


Kako bi naglasile vilenjački izgled, sve crvenokose mogu nanijeti highlighter: dodajte sjaj na svoje obraze, nos i ispod obrva za čaroban izgled.

Otkrijte: